Komentowana treść: GoVD 2.0
[#1] Re: GoVD 2.0
Wlasnie testuje. Wypas te skroty klawiszowe - o to chodzilo
Pytanko - da rade do tej listy okien do ignorowania dodac kolejna zakladke ze zdefiniowanymi programami, ktore maja sie otworzyc na konkretnym, tj. okreslonym "pulpicie"? Zdecydowanie ulatwiloby to sprawe przy porzadkowaniu programow, tak by odpalaly sie od razu tam, gdzie powinny.
[#2] Re: GoVD 2.0

@_arti, post #1

Dałoby się, ale raczej tego nie będę implementował. Oprócz trzymania i zarządzania taka listą, żeby to fajnie działało trzeba byłoby spaczowac funkcje biblioteki intuition otwierające okna, a to trochę za duża ingerencja w OS moim zdaniem już się robi.
1
[#3] Re: GoVD 2.0
Fajnie, że są te skróty klawiszowe . Czy byłoby możliwe dodanie funkcji przenoszenia konkretnych otwartych okien pomiędzy pulpitami? Najlepiej skrótem klawiszowym. Wydaje mi się, że gdzieś poprzednio o tym wspominałem .
1
[#4] Re: GoVD 2.0

@prz, post #3

Mogę dodać skrót klawiaturowy typu [coś ram] + (numer pulpitu), który przeniesie AKTYWNE okno na wybrany pulpit.
3
[#5] Re: GoVD 2.0

@vojo, post #2

Eh, czasami zapominam, że Workbench ze swoim API, to tylko Workbench z 25-letnim API.
[#6] Re: GoVD 2.0

@_arti, post #5

No cóż, generalnie użytkownicy 68k/AmigaOS3 nie chcą rozwoju. Każda zmiana w systemie to zamach na amigowość i profanacja świętości. A już najbardziej krzyczą ci, którzy od ponad 30 lat nie dali rady podłączyć dysku twardego i używają głównie produkcji z NDOSowych dyskietek, które zaczynają działanie od wyłączenia systemu. Zwolennicy rozwoju 20 lat temu poprzechodzili na AmigaOS4, MorphOS, AROS.
6
[#7] Re: GoVD 2.0

@MDW, post #6

1
[#8] Re: GoVD 2.0
Mnie wystarczą amigowe ekrany
[#9] Re: GoVD 2.0

@MDW, post #6

No cóż, generalnie użytkownicy 68k/AmigaOS3 nie chcą rozwoju.

Nie wiem, skąd wziąłeś stwierdzenie o 68k/AmigaOS3 – pewnie, że chcą. Ja z niecierpliwością czekam na AOS 3.3. Ja miałem dość krótki epizod z MorphOS-em. Niestety, w dzisiejszych czasach nie oferuje mi nic więcej niż to, co mam na 68k. Przeglądarka jest już za wolna (Powerbook 1.67 i MacMini), a oprogramowania, które by mi się przydało (np. lepszy edytor tekstu z dobrym słownikiem synonimów), prawie nie ma. Dlatego 68k w pełni mi wystarcza.

Osobiście praktycznie nie korzystam na moich Amigach z trybu AGA, nie oglądam na niej filmów, bo po co, skoro każdy telewizor jest teraz smart, a offline mogę obejrzeć coś w lepszej jakości na Blu-ray. Gry na MorphOS/AmigaOS to w większości porty z PC (poza paroma wyjątkami). Nie widzę w tych systemach znaczącego rozwoju w porównaniu do tego, co oferuje mi 68k, w kontekście moich potrzeb: pisania (Final Writer/latex), tworzenia domowych arkuszy, drukowania, tworzenia podkładów na DigiBoosterze 3, słuchania muzyki (MP3, FLAC), programowania w C oraz od czasu do czasu zagrania w Cannon Fodder czy SWOS.

Dlatego uwielbiam programy takie jak GoVD, który akurat jest perełką. Muszę go tylko zarejestrować :), ale to świetnie, że istnieje – znacznie ułatwia mi zarządzanie uruchomionymi programami.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 17:45:19 przez sand

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 17:47:32 przez sand
2
[#10] Re: GoVD 2.0

@sand, post #9

Ja miałem dość krótki epizod z MorphOS-em. Niestety, w dzisiejszych czasach nie oferuje mi nic więcej niż to, co mam na 68k.

Ja mam dokładnie odwrotnie. Właściwie w niemal każdym elemencie odczuwałbym braki. To są 20-letnie zaległości. Dlatego nie interesuję się tymi wszystkimi bardzo szybkimi emulowanymi 68k, bo jeżeli na tym miałbym używać AmigaOS 3 to i tak byłby dla mnie dramat.
1
[#11] Re: GoVD 2.0

@MDW, post #6

Zwolennicy rozwoju 20 lat temu poprzechodzili na AmigaOS4, MorphOS, AROS.

No jeżeli chodzi o to, to ja 20 lat temu przeszedłem na os 3,9. A teraz głownie siedzę i tak na os: 3,1 czasem os:3,2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem