@MDW,
post #6
No cóż, generalnie użytkownicy 68k/AmigaOS3 nie chcą rozwoju.
Nie wiem, skąd wziąłeś stwierdzenie o 68k/AmigaOS3 – pewnie, że chcą. Ja z niecierpliwością czekam na AOS 3.3. Ja miałem dość krótki epizod z MorphOS-em. Niestety, w dzisiejszych czasach nie oferuje mi nic więcej niż to, co mam na 68k. Przeglądarka jest już za wolna (Powerbook 1.67 i MacMini), a oprogramowania, które by mi się przydało (np. lepszy edytor tekstu z dobrym słownikiem synonimów), prawie nie ma. Dlatego 68k w pełni mi wystarcza.
Osobiście praktycznie nie korzystam na moich Amigach z trybu AGA, nie oglądam na niej filmów, bo po co, skoro każdy telewizor jest teraz smart, a offline mogę obejrzeć coś w lepszej jakości na Blu-ray. Gry na MorphOS/AmigaOS to w większości porty z PC (poza paroma wyjątkami). Nie widzę w tych systemach znaczącego rozwoju w porównaniu do tego, co oferuje mi 68k, w kontekście moich potrzeb: pisania (Final Writer/latex), tworzenia domowych arkuszy, drukowania, tworzenia podkładów na DigiBoosterze 3, słuchania muzyki (MP3, FLAC), programowania w C oraz od czasu do czasu zagrania w Cannon Fodder czy SWOS.
Dlatego uwielbiam programy takie jak GoVD, który akurat jest perełką. Muszę go tylko zarejestrować :), ale to świetnie, że istnieje – znacznie ułatwia mi zarządzanie uruchomionymi programami.
Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 17:45:19 przez sand
Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 17:47:32 przez sand