Komentowana treść: Michael Haire - wywiad
[#1] Re: Michael Haire - wywiad
Ciekawy wywiad, dla mnie najważniejsza "stajnia" tytułów strategicznych czy symulatorów z lat 80/90. Właściwie mam wszystkie tytuły i były to kamienie milowe w tych gatunkach. Myślałem, że będzie więcej w tym wywiadzie informacji o symulatorach, szczególnie ie lotniczych. Mam nadzieję, że pojawi się więcej tego typu materiałów odnośnie ludzi z MicroProse.
2
[#2] Re: Michael Haire - wywiad

@nowy80, post #1

Jeśli interesuje Cię historia MicroProse to warto sięgnąć po książkę Sid Meier Wspomnienia. Chociaż jeśli jesteś w temacie to pewnie i tak ją znasz .
4
[#3] Re: Michael Haire - wywiad

@prz, post #2

Dzięki za informacje. Książki nie znam, nabyłem, przeczytam
1
[#4] Re: Michael Haire - wywiad

@prz, post #2

Ebooka bym chętnie kupił ale coś tam jest nie tak z cenami - ebook za 30 zł, a papier za 10 zł. Godzę się z jednakowymi cenami za ebooki i papier, ale taka sytuacja to przesada.
[#5] Re: Michael Haire - wywiad

@MDW, post #4

Kup papier, zeskanuj... Profit! pomysł
1
[#6] Re: Michael Haire - wywiad

@recedent, post #5

I książka zamiast 500KB będzie miała 200MB, nie będzie wyszukiwania, fonty będą takie średnie, nie będzie się dało ustawić ich wielkości. Poza tym brakuje czasu na czytanie, a co dopiero skanowanie (czy raczej robienie zdjęć). szeroki uśmiech No i później ten papier musi leżeć na półce.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2025 11:52:32 przez MDW
1
[#7] Re: Michael Haire - wywiad

@MDW, post #6

Ksiązka jest naprawde bardzo fajna, gorąco polecam mimo przeciwności.
3
[#8] Re: Michael Haire - wywiad

@prz, post #2

Książka zamówiona! Prawdopodobnie jutro już posłaniec mi ją dostarczy pod moje wrota. Dzięki.
[#9] Re: Michael Haire - wywiad

@MDW, post #4

Niestety takie sytuacje z ebookami będą. Wynika to z tego, że książki w papierze trzeba trzymać w magazynie co wiąże się z kosztami magazynowania. Książka w eBooku to tylko jeden egzemplarz na serwerze więc koszt niemal zerowy. O ile wyprzedaże wersji papierowych będą się normalnie pojawiać, to wyprzedaży ebooków (innych niż promocje) - nie spodziewałbym się. Dla mnie to jest średni problem bo wolę papier, ale ta dysproporcja (ebook droższy od papieru) jest chora bo nawet sam koszt produkcji jest nieporównywalny.

A książkę polecam. To nie jest zwykła biografia. Tam jest dużo fajnych ciekawostek z historiii MicroProse oraz na temat procesu tworzenia wielu gier. Dla mnie ogromnym zaskoczeniem był bardzo ciekawy rozdział o pewnym mało znanym programie muzycznym tej firmy.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2025 13:49:41 przez prz
[#10] Re: Michael Haire - wywiad

@prz, post #9

Mirq, prz:
Mocno kusicie. Jeszcze chwilę, nie wytrzymam i zamówię papier.
[#11] Re: Michael Haire - wywiad

@MDW, post #6

Szukasz problemów tam gdzie są możliwości

Skany/zdjęcia przepuścić przez OCR i większość problemów zniknie.
A papier z półki można zdjąć i albo zostawić w lokalnym BookCrossingu, albo oddać do biblioteki albo - do skupu makulatury (Profit2!).
2
[#12] Re: Michael Haire - wywiad

@recedent, post #11

Tu się trudno nie zgodzić. No i tym samym stałeś się trzecim kusicielem. szeroki uśmiech Muszę tu przestać zaglądać.
1
[#13] Re: Michael Haire - wywiad

@MDW, post #12

No to ja jeszcze dodam, że to 336 stron. Jak Ci się znudzi, zeskanujesz, będzie Ci zimno, to będziesz miał rozpałkę do kozy
[#14] Re: Michael Haire - wywiad
Interesujacy wywiad .Szkoda ,że wszystko za euro /dolary.
[#15] Re: Michael Haire - wywiad

@simka113, post #14

Czemu? Za PLNy byłoby lepiej?
[#16] Re: Michael Haire - wywiad

@deez, post #15

Nie mam karty wielowalutowej- tylko złoty.
[#17] Re: Michael Haire - wywiad

@simka113, post #16

Co chcesz zakupić i gdzie? Słowo "wszystko" nic mi nie mówi.
[#18] Re: Michael Haire - wywiad

@deez, post #17

Zachęciliście mnie. Też kupiłem. Będzie czytanka na ferie.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem