Komentowana treść: Amiga Rocks Harder
[#1] Re: Amiga Rocks Harder
Kolejna zrzutka.
Dziwi mnie to trochę bo nie wiem na co konkretnie im potrzebne pieniądze, nie wylistowali. Czy chodzi na pokrycie studia nagrań czy gaże dla artystów czybo co o co chodzi.
Dla mnie jest to jechanie po sentymencie.
"Zapłać, a jak wysępimy tyle co chcemy zarobić zechcę się nam pracować i moooże za rok dostaniesz płytę".
Ja serdecznie podziękuję, może mało obyty jestem ale niebspotkałem się z sytuacją w świecie muzycznym żeby arrysta od fanów zbierał kasę na to że może za rok za to wyda płytę.
3
[#2] Re: Amiga Rocks Harder

@Biegu86, post #1

Nie wiem jak innym, ale mnie się znudziły te przeróbki z amigowych gier i od długiego czasu nawet już nie sprawdzam nowych aranżacji. Mam w swojej kolekcji oryginały i przeróbki sprzed lat i mi styka.
3
[#3] Re: Amiga Rocks Harder

@Biegu86, post #1

Mam podobne odczucia. Chyba złote czasy zbierania pieniędzy na wszystko powoli mijają, ludzie mają tego trochę dosyć. Będzie płyta to się ją kupi albo się jej nie kupi. A jeżeli nie powstanie to trudno - współczesnych wersji legendarnych utworów z amigowych produkcji mamy tysiące. Niektóre są wręcz genialne. Kilka więcej czy mniej nie zrobi wielkiej różnicy.
3
[#4] Re: Amiga Rocks Harder

@Biegu86, post #1

No tak, normalnie w muzyce zapowiadany jest album, wychodzi singiel, można usłyszeć utwór/utwory w radiu i zdecydować czy płyta się podoba i ewentualnie zakupić.
A tutaj: dajcie kasę, to MOŻE otrzymacie kota w worku, który MOŻE okaże się nie być chałą
1
[#5] Re: Amiga Rocks Harder

@Jacques, post #4

Nie do końca się zgodzę. W 2020 wydali album Amiga Rocks i były to amigowe kawałki zagrane przez rockowy band:

A skoro nowy album to kontynuacja to pewnie estetyka podobna. O wiele bardziej wolę takie aranżacje niż chałę z Amiga Remix w stylu "me and my Casio" .
5
[#6] Re: Amiga Rocks Harder

@Jazzcat, post #5

Chętnie poszedł bym na takie granie na żywo super
2
[#7] Re: Amiga Rocks Harder

@Jazzcat, post #5

dokładnie. wtedy też była zrzutka i pięknie wydali ten album.
1
[#8] Re: Amiga Rocks Harder

@Biegu86, post #1

sa zbieracze slowni i nieslowni...
ale fakt, ze z takiej sumki, to mozna sobie poszalec. Jakby amigowe gry mialy takie budzety to mysle, ze amigowy gamedev dogonilby lata 90te w pol roku.
No nic... zazdraszczam muzykantom i do dziela OK
[#9] Re: Amiga Rocks Harder
uzbierane 11 godzin przed czasem OK
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem