Komentowana treść: Roguecraft 1.5
[#1] Re: Roguecraft 1.5
link pod newsem sie rozjechal
[#2] Re: Roguecraft 1.5

@selur, post #1

Dobrze widzę, że aktualizacja jest płatna? Ledwie tą grę kupiłem.
1
[#3] Re: Roguecraft 1.5

@Rafał A-3000, post #2

Ja kupiłem wersję cyfrową na itch.io i aktualizację mam dostępną za darmo z poziomu biblioteki tytułów, które zakupiłem. Nie wiem jak to się ma dla posiadaczy wersji fizycznej.
1
[#4] Re: Roguecraft 1.5

@mailman, post #3

Też kupiłem wersję cyfrową ale nie mogę tam znaleźć logowania do konta. Linki z zakupu gry z grudnia 2024 nie działają.
[#5] Re: Roguecraft 1.5

@Rafał A-3000, post #4

Jeżeli masz konto na Itch.io, to po zalogowaniu (prawy górny róg):

W górnym prawym rogu, obok nazwy Twojego konta, jest możliwość rozwinięcia menu. Pierwsza opcja do wyboru to "My Library". Jeżeli w nią klikniesz, to pierwsza sekcja, która się pojawi to "Things you own", czyli zakupione tytuły. Należy odszukać ten, który się kupiło i kliknąć w ikonkę "Download" pod obrazkiem danej pozycji (jeżeli klikniesz w obrazek, to przeniesie Cię na stronę tej pozycji i tam nie ma "Download")

Jeżeli nie masz konta, to:

Zgodnie z FAQ na stronie, należy odszukać maila z potwierdzeniem zakupu i w nim jest odnośnik do strony produktu z potwierdzonym zakupem. W tym FAQ widziałem również opcję otrzymania tego maila ponownie, jeżeli gdzieś się go zgubiło.

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2025 07:09:23 przez mailman
[#6] Re: Roguecraft 1.5

@mailman, post #5

ogień piekielny Próbowałem odzyskać konto ale go tam nie mam. Najwyraźniej go nie zakładałem.
Pod jednym z linków mam tylko: This is not support for individual games ale pod drugim jest dostępna wersja z 10.03. Dziękuję za sugestię. OK Bez niej moje próby zakończyły się niepowodzeniem i już miałem się poddać ale wlałeś we mnie nowe siły. piwo
Niestety e-mail przypominający nie działa albo coś robię nie tak.
1
[#7] Re: Roguecraft 1.5

@Rafał A-3000, post #6

Ja bym napisał do gościa wysyłając mu email z informacja o zakupie.
1
[#8] Re: Roguecraft 1.5
Bardzo podoba mi się ten tytuł pod względem rozgrywki jak i wizualno-dżwiękowego wykonania. Bardzo ładnie dobrana paleta kolorów, trochę mroczny rysunkowy klimat. Super, że pojawiają się bardziej ambitne produkcje nie czysto zręcznościowe. Czekam na wydanie fizyczne, chętnie kupię.
4
[#9] Re: Roguecraft 1.5
Ciekawe kiedy reedycja wersji fizycznej. Po premierze gra rozeszla sie w iscie ekspresowym tempie i nie zdazylem zakupic. Czekam z niecierpliwoscia na dodruk.
1
[#10] Re: Roguecraft 1.5

@Axi0maT, post #9

Na stronie napisano, że "early 2025".
1
[#11] Re: Roguecraft 1.5

@Axi0maT, post #9

Po premierze gra rozeszla sie w iscie ekspresowym tempie

Była dostępna jakiś tydzień czasu, wiem bo miałem zamiar kupić ale... no nie kupiłem a później została mi tylko wersja cyfrowa
1
[#12] Re: Roguecraft 1.5

@Madman, post #11

Mam do odsprzedania boxa w idealnym stanie. Wziąłem dwie sztuki bo koszt wysyłki był dość wysoki.
200zł z wliczoną wysyłką do paczkomatu - jak ktoś chętny to piszcie na priv.
2
[#13] Re: Roguecraft 1.5

@Davka, post #12

Dzięki za propozycję ale jak pisałem, mam już wersję cyfrową, grałem już i na razie nie potrzebuję pudełkowej
[#14] Re: Roguecraft 1.5

@Davka, post #12

Co zawiera wersja pudełkowa? Na stronie jest tylko jedno zdjęcie.
[#15] Re: Roguecraft 1.5

@Rafał A-3000, post #14

Wystarczyło uważnie przeczytać, na itch.io jak i stronie sklepu wersji pudełkowej masz napisane
https://www.thalamus.shop/product/roguecraft-amiga
[#16] Re: Roguecraft 1.5

@Rafał A-3000, post #14

Zapomniałem że tam było kilka edycji. Moja to standard, czyli:
The Standard Edition includes an auto-booting CD32-compatible CD, printed game manual, Thalamus sticker, Roguecraft postcard, A3 Roguecraft poster, and a floppy disk label (to make your own floppy using the image on the CD), all neatly bundled in a superb glossy collector's box
1
[#17] Re: Roguecraft 1.5

@Davka, post #16

Jestem zainteresowany, wysłałem wiadomość na priv. Mam nadzieję, że oferta aktualna szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2025 17:38:44 przez nowy80
[#18] Re: Roguecraft 1.5

@mailman, post #5

PotwierdzamOK. Wystarczy odnaleźć link w emailu po zakupie gry. Mimo wszystko założyłem konto i mam teraz dostęp do innych zakupionych przeze mnie tytułów.
[#19] Re: Roguecraft 1.5

@selur, post #1

Gierka bardzo przyjemna, miły amigowy feel.
Natomiast kompletnie nie rozumiem jak w 2024 można wypuścić grę która nie działa pod systemem.
Muszę odpalać moją dopaloną A4000 z dyskietki (Goteka).
Czy tylko u mnie nie działa spod WB?
[#20] Re: Roguecraft 1.5

@gerul, post #19

Możesz włożyć dyskietkę po uruchomieniu Amigi i odpalić grę z pliku .exe. Tylko, że chyba nie ma możliwości wyjścia z gry do systemu.
[#21] Re: Roguecraft 1.5

@tukinem, post #20

Nie chcę się paprać z dyskietkami.
Ale nie dopatrzyłem archiwum, jest wersja dla WHDLoad.
Więc temat nieaktualny :)
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem