@amikoksu, post #1
Niektórzy chcieliby Amiga OS na x86 a jest przecież Aros i tego nie zauważają. Czemu Aros im nie odpowiada?
@MDW, post #5
Bo to zwykle są ludzie, którzy chcą spróbować, sprawdzić jak to wygląda, a nie ludzie zafascynowani AROSem, którzy byliby gotowi zainwestować np. 500 zł.
Ja kiedyś zadałem sobie pytanie co bym zrobił gdyby nagle MorphOS został zamknięty, zniknęli wszyscy, którzy go rozwijają, źródła by przepadły. Wtedy pewnie poszukałbym jakiejś (tańszej niż X1000/X5000) maszyny dla AmigaOS4. Gdyby AmigaOS4 zniknął z powierzchni naszej planety to powinienem powiedzieć, że wtedy wskoczyłbym na AROSa, ale... nie. Wtedy zająłbym się Atari XL/XE. I nie potrafię powiedzieć dlaczego. Po prostu wydaje mi się to ciekawsze pomimo tego, że nie mam nic przeciwko AROSowi.
@deadwood, post #6
@Phibrizzo, post #7
"Okej, zaistalowalem AROSa i co teraz?".
Co im mozna zaproponowac z softu na ten system?
@Phibrizzo, post #7
"Okej, zaistalowalem AROSa i co teraz?".
Co im mozna zaproponowac z softu na ten system?
@deadwood, post #6
I właśnie dla takich użytkowników AROS został dopracowany do działania na maszynach virtualnych: VirtualBox, VMware albo QEMU.
@KM_Ender, post #12
2. Jakaś "mapa drogowa" rozwoju systemu 32/64-bity byłaby mile widziana (jakoś nie trafiłem, ale może to moja wina).
@deadwood, post #8
Jaki konkretnie soft Ciebie zachęca do używaniu AmigaOS 4 i MorphOS (wnioskuję z ikonek pod awatarem).
@deadwood, post #17
@Commodore128D, post #20
@dziobas, post #25
Chciałbym w końcu przetestować AROSa. Czy zakup Fujitsu FUTRO S720 będzie wystarczający, optymalny? Z tego co widzę, to brak wsparcia 2d/3d. Czy dysk na system 1GB wystarczy? Na plus tego FUTRa niskie zużycie energii.
@michal_zukowski, post #27