Komentowana treść: Aros One x86 v2.8
[#1] Re: Aros One x86 v2.8
A dopiero co postawiłem i poustawiałem sobie 2.7. Miały być updaty! Nie ładnie...
[#2] Re: Aros One x86 v2.8

@don_rafito, post #1

Taki AROS się nie aktualizuje? Choćby ręcznie kopiując i zastępując tylko pliki nowymi z zachowaniem ustawień użytkownika, dodatków jakie sobie dołożył? Serio wszystko trzeba od początku ustawiać?
Trochę trudno w to uwierzyć...

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2025 12:44:38 przez MDW
2
[#3] Re: Aros One x86 v2.8

@MDW, post #2

Miało tak być od ostatniej wersji, ale widać coś tam stanęło na drodze i jest inaczej.
[#4] Re: Aros One x86 v2.8

@KM_Ender, post #3

No ale serio nie można sobie tak po prostu pokopiować plików zachowując pliki użytkownika i zastępując tylko te dostarczane w nowej wersji systemu? Tak jak 22 lata temu w MorphOS gdy jeszcze nie miał cywilizowanego instalera robiącego za użytkownika te i kilka innych prostych czynności.

No to nie dziwię się, że AROSa ludzie traktują na zasadzie „zainstaluję, spróbuję i tyle”.
[#5] Re: Aros One x86 v2.8

@MDW, post #4

System dostał pakiet aktualizacyjny, który można sobie po prostu przekopiować. Niedawno był tu na ppa news z linkiem do pobrania. A że autor dystrybucji mógł się lepiej postarać to inna sprawa (z tego co wiem wiek i zdrowie zaczynają tu już odgrywać rolę, więc nie bardzo mam pretensje). Coraz mocniej zaczynam się zastanawiać nad własną dystrybucją (ale jak już to na wersji systemu 64-bit).
2
[#6] Re: Aros One x86 v2.8

@don_rafito, post #1

Jak zawsze mówiłem, aktualizacje istnieją tylko wtedy, gdy dotyczą oprogramowania innych firm, ale jeśli CORE się zmieni, nie można wykonać aktualizacji, ponieważ prawie cały system został zastąpiony.

W tym momencie łatwiej jest zainstalować od zera niż aktualizować, co również pozwala uniknąć konfliktów i guru.

Odłożenie danych osobistych ze starego systemu operacyjnego i wprowadzenie ich do nowego systemu nie jest tak skomplikowane, w rzeczywistości pozwala nawet zachować te dane osobiste na wypadek, gdyby AROS z jakiegoś powodu się nie uruchomił.

Ta wersja zawiera setki poprawek rdzenia, jest to najbardziej stabilna wersja AROS 32Bit w historii, jest też wiele zmian i ulepszeń wprowadzonych przeze mnie na wielu konfiguracjach, teraz jest też Magellan, który może być używany jako Narzędzia lub jako „Workbench”.

AROS jest ewoluującym systemem i w każdej wersji jest wiele zmian!
[#7] Re: Aros One x86 v2.8

@AMIGASYSTEM, post #6

Icaros Desktop Live 2.3 miałem taki system na laptopie dell X1 i musiałem zrezygnować z braku sterownika sieci lan a audio miałem.Pozdrawiam
[#8] Re: Aros One x86 v2.8

@tomaszn84, post #7

Jeśli chodzi o połączenie internetowe, jeśli masz telefon komórkowy, możesz podłączyć go do portu USB za pomocą "USB Tethering", obsługiwane są wszystkie telefony komórkowe.

Jeśli chodzi o dźwięk, czy skonfigurowałeś AHI? Icaros 2.3 to już przeszłość, wprowadzono setki ulepszeń, teraz AROS jest dużo, dużo bardziej stabilny i szybszy.

https://arosnews.github.io/aros-x86-february-2024/
1
[#9] Re: Aros One x86 v2.8

@AMIGASYSTEM, post #8

tomaszn84 napisał, że dźwięk miał, czyli dźwięk mu działał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem