Komentowana treść: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe
[#1] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe
Nie ma nic o Superfrog ?
nie kupuje
2
[#2] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Dorian3d, post #1

Gdybyś jednak się skusił to pamiętaj żeby podać numer paczkomatu przy zamówieniu.

Ostatnia aktualizacja: 22.04.2025 19:53:16 przez recedent
2
[#3] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe
Nie marudzimy tylko kupujemy..
Dzięki za papier.. bo papier dla wapniaka jest .. (prawie) wszystkim.
3
[#4] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@MaaG^dA, post #3

Przy okazji:
Czy są chętni na dodruk numeru #10 ?
1
[#5] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe
Zamówione! Mam nadzieję że przesyłka będzie właściwie zabezpieczona (usztywniona) żeby nie przyszły wygniecione szmaty.
[#6] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Wolf93, post #5

Dzisiaj przyszły do mnie zamówione pudełka kartonowe, więc wszystkie przesyłki od teraz będą wyglądać tak:

Oczywiście w środku są jeszcze dodatkowe zabezpieczenia.

P.S. Do osób, które zamówiły gazetki wcześniej - bez obaw. Wasze egzemplarze nie są może tak estetycznie zapakowane, ale z całą pewnością są bezpieczne.
6
[#7] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@recedent, post #6

Kasa przelana na mbank
[#8] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@recedent, post #6

Moje egzemplarze już w drodze, dzięki za ekspresową wysyłkę! :)
[#9] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@recedent, post #6

W tym miesiącu wydałem już sporo pieniążków na cudownie się prezentującą, polską grę Wacuś the Detective wydaną przez Retronics.

Chętnie kupię papierową edycję czasopisma, najpierw numer 11 z fajną okładką nawiązującą do mojej niewydanej gry Magazynier. Ale nie wiem czy nie wstrzymam się z zakupem do maja, mam nadzieję, że nakład nie rozejdzie się w mgnieniu oka.
[#10] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Splavinho, post #8

Jeśli tylko mam dane do wysyłki to działam sprawnie.
Najszybciej idzie paczkomatem, ale kilka osób złożyło zamówienie nie podając jego numeru. Wiem, że dostali z automatu maila z prośbą o podanie numeru paczkomatu, więc poczekam jeszcze do jutra. Jeśli dalej będzie cisza to uznam, że przesyłka miała iść Pocztą Polską i grzecznie podreptam do okienka żeby nadać polecony priorytetowy pod wskazany adres.
[#11] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@recedent, post #10

Wśród tych kilku osób, co przyznaję ze wstydem, byłem też ja. Profil został już uzupełniony o numer telefonu i paczkomatu.

PS Jest szansa na papierowe edycje wcześniejszych numerów? A może wszystkich?
[#12] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Wolf93, post #11

Wszystkie numery jakie Zalepa dostawał ode mnie są w PDF ze spadami, w RGB, w plikach okładki + środek (oddzielnie okładki, bo są inaczej złożone i były drukowane oddzielnie na grubszym papierze). Ta nowa drukarnia nie wiem czy sobie poradzi (chcą inne spady i konwersji na CMYK; ja nie mam chęci w tym grzebać). Dodruk numeru 10 uważam za wysoce prawdopodobny, razem z numerem 13, późną jesienią tego roku. Będziemy widzieć jak z tym 11 i 12 pójdzie, ile będzie zagubień i zwrotów. Jak nie będzie na minusie to będziemy myśleć.
1
[#13] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Wolf93, post #11

Nie chciałbym nic z góry obiecywać. Na pewno koszty wydruku przy jednostkowych nakładach są trudne do przełknięcia dla "użytkownika końcowego" (w stylu 37 albo i 40+ złotych za egzemplarz, plus wysyłka). Do tego dochodzi przygotowanie materiałów do druku pod wymagania konkretnej drukarni... Nic w czym ktokolwiek chciałby się za długo "babrać".

Możliwe, że taniej wyszłoby po prostu "kupić" w sklepiku (darmowy) egzemplarz archiwalny w PDF i spróbować go wrzucić w jakąś drukarnię cyfrową online z odpowiednimi parametrami (full kolor, okładka kreda 135 g/m2, lakierowana, środek kreda 90 g/m2. Całość szyta). Do rozważenia.
2
[#14] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe
No proszę Państwa! Magazyny dzisiaj do mnie dotarły i są fenomenalne. Wysyłka błyskawiczna. Sposób zapakowania godny Retronics, o ile nie lepszy. Spokojnie możecie wołać 20 zł więcej za egzemplarz.

Dziękuję i czekam na kolejne papierowe publikacje.

Ostatnia aktualizacja: 25.04.2025 20:12:04 przez Wolf93
1
[#15] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Wolf93, post #14

Spokojnie możecie wołać 20 zł więcej za egzemplarz.

Oj, nie kuś, nie kuś...

Dziękuję za dobre słowo. Mogę tylko obiecać, że postaramy się żeby na kolejny numer nie trzeba było czekać tak długo jak na "dwunastkę".
2
[#16] Re: Czasopismo "Amiga NG" 11 i 12 - wersje papierowe

@Wolf93, post #14

Potwierdzam. Moje egzemplarze dotarły bardziej niz błyskawicznie - dobrze ( i skutecznie ) zapakowane. Wszystko w jak nalepszym porządku.
OK
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem