Komentowana treść: Mirari - nowy sprzęt PPC
[#31] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC

@Krashan, post #30

Np. klawiatura A4 Tech KR-83, niski skok, kojarzy się z tą z powerbooka.
1
[#32] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC

@Krashan, post #30

Dokładnie o to mi chodzi a nie tylko skok.
[#33] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC

@recedent, post #28

A ile wtedy kosztują? i to nie są nowe tylko nieużywane
[#34] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC
Brakuje złącza TPM
[#35] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC

@R-Tea, post #34

Brakuje złącza TPM

Kurcze Win11 nie pójdzie
[#36] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC
Naiwne pytanie od grafika:
Daleko takiemu PPC do ARMa? Wiele gór i dolin trzeba by przejść, by taki MOS wstał na czymś z ARMem?

Są współczesne, piękne komputerki przenośne na ARMie; takie jak Acer Aspire A14, A16.

Wiem, że to projekt after hours, a autorzy przy nim trwający są pewnie co najmniej tak starzy jak ja, no ale to tylko pytanie...

Kupiłem kiedyś MOSa i zrobił na mnie fantastyczne wrażenie, ale G5 z jakimś turbo Radeonem, które do tego mam, to już sprzęt aktualnie przerażający. Aaaa no i nowe Maki są na Armie haha, to też by się nadały :)
[#37] Re: Mirari - nowy sprzęt PPC

@crimart, post #36

Skoro jeden człowiek (Bigfoot) potrafił zrobić "proof of concept" uruchamiając MorphOS-a na AMD64 to równie dobrze mógłby go uruchomić na jakimś sprzęcie z ARM. Jak zwykle - to kwestia sterowników i roboczogodzin (tudzież przygotowania jakiegoś rozwiązania które pozwoli uruchomić chociaż część softu skompilowanego na starą architekturę).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem