Komentowana treść: Amiga 40 Tools Jam 2025
[#1] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
W tych konkursach o nagrodach nie ma co pisać, bo najczęściej przesyłki giną w drodze, ale dla samej satysfakcji czemu nie... Ktoś planuje coś wystawić? Bo ja może coś zrobię, czasu jest sporo.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 12:22:37 przez vojo
[#2] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@vojo, post #1

W Wielkiej Brytanii nie słyszeli o przesyłach rejestrowanych? A to figlarze...
[#3] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
O, wreszcie jakiś interesujący konkurs.
1
[#4] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@vojo, post #1

Nagrody już z góry są przyznane po koleżeńsku zapewne, ale dla sportu można coś stworzyć. Ja mam pewien pomysł mimo, że nie czuję się pewnie w pisaniu softu.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 14:13:13 przez tukinem
[#5] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025
Serio jest sens zawracać sobie głowę nagrodą w wysokości 10 funtów? To już lepszy byłby pamiątkowy dyplom. 😀
[#6] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #5

Jeżeli piszesz dla tych dziesięciu funtów, to nie ma sensu. Ale ja np. wrzucam programiki na Aminet i bez tych 10 funtów. Po prostu rozrywka, połączona z małym wyzwaniem. Mam w głębokim poważaniu, które miejsce zajmę.
2
[#7] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #5

Jeśli ktoś organizuje konkurs, opisuje nagrody, ogłasza laureatów to powinien się wywiązać nawet jeśli nagroda był brelok.
A jak nie ma nagród to niech napisze że konkurs dla fanu i fejmu, i będzie OK.

Ale jak już napisałem w poście #1, warto wziąć udział dla samej satysfakcji, a na nagrody nawet lepiej nie patrzeć.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 15:48:14 przez vojo
[#8] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #5

Gdybym był pisarzem, to bym napisał jakiś programik a jak bym wygrał 25 funtów, to bym sobie kupił dżojstik Matt i pokrywę do Amigi 500 bo mi się zakurzyła. Ale dyplom też byłby spoko.
[#9] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@vojo, post #7

Jeśli ktoś organizuje konkurs, opisuje nagrody, ogłasza laureatów to powinien się wywiązać nawet jeśli nagroda był brelok.
A jak nie ma nagród to niech napisze że konkurs dla fanu i fejmu, i będzie OK.

Aaaa tak, z tym się w pełni zgadzam. Jeżeli już się obiecuje to na pewno trzeba się wywiązać. A jeżeli jest problem z wywiązaniem się z obietnic to lepiej tego nie obiecywać. Taka kwota nie jest w stanie kogoś zachęcić, a jej brak zniechęcić do stworzenia czegoś.
[#10] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #9

Dla przykładu AmiGameJam 2024 jeszcze nie został rozstrzygnięty, o czym przypomniałem na EAB. Ciężko jurorom się zebrać i znaleźć czas, skoro każdy z nich jest youtuberem i czas poświęca na nagrywanie podcastów/dzienników/tygodników czy jak to tam się nazywa odpowiednio żeby zebrać kolejne tysiąc łapek.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2025 17:22:25 przez tukinem
1
[#11] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@tukinem, post #10

Jak to "ciężko jurorom się zebrać"? To po co to organizowali?
Ech, co się dzieje z tym światem...
[#12] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@MDW, post #11

Cammy tłumaczyła się tym, że problem polega na różnicach w strefach czasowych pomiędzy nimi.
[#13] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025

@tukinem, post #12

Serio? Przecierz nie rozni ich roznica czasowa jednego miesiaca.
Dodatkowo ona sie nie zmieni automagicznie.
W dzisiejszych czasach jest tyle komunikacyjnych technologii: emaile, ołts-apy, mesendzery, IRCe, Fejsbuki itp.
I dogadac sie nie potrafia? To nie powazne. To jakiego narzedzia im brakuje?
Moze trzeba taki napisac i wystawic na kompo?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem