Komentowana treść: Wywiad z Pawłem Tukatschem
[#1] Re: Wywiad z Pawłem Tukatschem
Dzięki temu wywiadowi (dzięki Benek), w końcu można zobaczyć i usłyszeć tukinem na żywo szeroki uśmiech
Bardzo fajny wywiad i twoja amigowa historia Paweł OK
5
[#2] Re: Wywiad z Pawłem Tukatschem

@BULI, post #1

Zobaczyłem i usłyszałem tukinema! Całkowicie powaliła mnie informacja o tym, że na Amigę wsiadł w 2021 roku. To jest wręcz niewiarygodne. Zupełnie tego nie czuć w wypowiedziach na forum i w komentarzach. Byłem przekonany, że jest (jak my wszyscy) zryty kilkudziesięcioletnim mydleniem sobie oczu ami-ściemą, pokaleczony amigową "wojna trzydziestoletnią". A tu taka niespodzianka - człowiek jest zdrowy i (jeszcze) normalny.

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2025 00:20:46 przez MDW
8
[#3] Re: Wywiad z Pawłem Tukatschem
@BULI:
Nie jestem przyzwyczajony do występowania przed kamerkami, a tymbardziej tu słabo mnie słychać, bo mówiłem do telefonu. No i trema była

@MDW:
Jako dzieciak coś tam w QBasicu dłubałem na PC, ale to tak tylko z ciekawości rysowałem sobie linie po ekranie pisząc te kody. Gdy zainteresowałem się Amigą trochę przed tym, jak założyłem konto na PPA, to nie miałem w planach programowania. Faktycznie dopiero w 2021 roku pierwszy raz dotknąłem i ujrzałem Amigę po jej zakupie. Szkoda, że tak późno. W latach 90-tych tylko znałem ją z opowieści kolegów.

Hehe pamiętam, jak mieliśmy manię na lekcjach przepisywania sobie kodów do gier z Kompendium wiedzy :) jeden kolega przynosił codziennie tą książkę i spisywaliśmy sobie. Ja oczywiście do gier PC, ale tam były właśnie również kody dla amigowych gier.
4
[#4] Re: Wywiad z Pawłem Tukatschem

@tukinem, post #3

@MDW
Też byłem w szoku z tym początkiem amigowania w 2021
Ale to też pokazuje jaki potencjał ma Paweł ok, racja

@tukinem
No i trzymam kciuki za Twoją własną grę o której wspomniałeś w wywiadzie- dla potomnych OKok, racja

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2025 08:17:04 przez BULI
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem