Komentowana treść: HippoPlayer 2.63
[#1] Re: HippoPlayer 2.63
może to głupie pytanie ale...czy muszę instalować wszystkie poprzednie ? czy ta nowa zawiera też poprawki z poprzednich aktualizacji.
[#2] Re: HippoPlayer 2.63

@slawekwozniak, post #1

Szczerze - nie znam żadnego programu, którego nowsza wersja nie zawiera wcześniej wprowadzonych zmian. Jedynie chyba wersje systemu mają takie przypadłości, że trzeba je wgrywać po kolei.
1
[#3] Re: HippoPlayer 2.63
Mi się marzy, żeby hippo miał wersję pod MUI. Wiem, ża to fanaberia i zwiększyłoby wymagania ale kurcze lubię ten interfejs.
1
[#4] Re: HippoPlayer 2.63

@mailman, post #2

To rzeczywiście rzadkość w amigowym świecie. I bardzo dobrze, bo nie przepadam za takimi rozwiązaniami.
Ja pamiętam dwa takie przypadki, ale oba dotyczyły komercyjnego oprogramowania.

Prawie 25 lat temu były dystrybuowane nowe wersje CyberGraphX 4, które nie były samodzielne, tylko "patchowały" wersję z oryginalnej płyty.

Drugi przypadek to ArtEffect 4. Mój brat na którymś demoscenowym party wygrał ArtEffect 4. Radość była duża, ale krótka. To było piękne tekturowe pudełko w którym była gruba książka ze szczegółową, ilustrowaną instrukcją, oraz typowe plastikowe pudełko na płytę CD. Jednak po otwarciu pudełka na płytę przychodziło zaskocznie. Wewnątrz nie było typowej "wytłoczki" na płytę tylko specjalnie wyprofilowany plastik w którym była 3,5-calowa dyskietka DD. Na niej oczywiście cały ArtEffect by się nie zmieścił i okazało się, że to jest tylko płatna aktualizacja oryginalnej wersji CD. Jeżeli dobrze pamiętam to instaler chyba nawet wymagał włożenia płyty w celu "spatchowania".
1
[#5] Re: HippoPlayer 2.63

@MDW, post #4

Jeżeli następuje patchowanie pliku exe, to masz rację. Ale gdy autor dostarcza za każdym razem nowy exe, to chyba rzadkość lub nie występuje wcale.
[#6] Re: HippoPlayer 2.63

@mailman, post #5

A tak, rzeczywiście takiej aktualizacji też nigdy nie spotkałem.
[#7] Re: HippoPlayer 2.63

@mailman, post #2

dzięki :)
[#8] Re: HippoPlayer 2.63

@atalante, post #3

To popros autora, moze stworzy wersje z wyborem GUI.
EaglePlayer 2 ma cos takiego, wybor GUI dla programu, bodaj 3 czy 4 sa do wyboru.
[#9] Re: HippoPlayer 2.63

@Don_Adan, post #8

A wiesz, że nawet spróbowałem? Niestety z jakiegoś powodu zablokowano mi możliwość udzielanie się w wątkach na EAB, mogę się zalogować i nic poza tym. Nie znam intencji moderacji dlaczego tak zrobili. Napisałem prośbę o odblokowanie, na razie bez odpowiedzi. Pòki co napisałem tradycyjnie - mailem do autora Hippoplayera.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem