Komentowana treść: Xenium 2025 - podsumowanie
[#1] Re: Xenium 2025 - podsumowanie
Sto lat Tukinem. Oby starczyło ci pomysłów na dema na 100 lat. OK
7
[#2] Re: Xenium 2025 - podsumowanie

@Stoopi, post #1

Gratuluję Panowie wyników w konkursach i życzę kolejnych sukcesów.
3
[#3] Re: Xenium 2025 - podsumowanie

@Stoopi, post #1

A dziękuję, chociaż nic wielkiego tu nie było

Mogę teraz już udostępnić moje interko. Ciekawostką jest, że nad tym jednym dźwiękiem klawisza pracowało dwóch muzyków, bo Eightbm przygotował sampel, a Bartesek go lekko podszlifował, aby interko zmieściło się w 4096 bajtów.

Oczywiście gratulacje dla całej ekipy Casyopea oraz dla Eightbm który rozwalił system w wielu konkurencjach
3
[#4] Re: Xenium 2025 - podsumowanie
Proponuję, żeby zmienić nazwę Oldschool GFX na Pixel Art GFX - bo pracki są średnio old-schoolowe stylistycznie
Moje 2 miejsce:

Poza tym pierwsze miejsce w intro compo jak dla mnie rozwala system
Drugie - 4-kilówka prawdopodobnie też, ale jednak ja jakoś nie mogę przekonać się do interek bez jakiegokolwiek dźwięku

Trzecie miejsce mogłoby morfować ten kształt z tych kulek na środku, poza tym stylistycznie przypominało cractra z większą ilością grafiki.
9
[#5] Re: Xenium 2025 - podsumowanie

@misha, post #4

Gratulacje dla wszystkich Autorow prac. A Twoj obrazek naprawde jest wspanialy.

A co do naszego intra to nawet nie wiedzialem ze az tak bedzie sie podobac.

Historia tego intra jest dluga bo powstawalo na Xenium 2020. Ale sie nie ukazalo z wiadomych powodow.
I tak przelezalo na dysku piec lat (i moze to i lepiej). Az pewnego dnia wpada do mnie Edi i mowi:

- Zrobilbym jakas produkcje na Xenium.
- No, eee, ten tego, mam tu takie cos, ale siara totalna i koderskie kolory wiec sie nie przestrasz. Nawet muzy nie ma.
I mu odpalilem.
- Wooo!!! Super!!! Poprawimy to i tamto dodamy muze i jedziemy z koksem!. Dil?
- Dil!.

Bylo to jakis czas przed Boom!em jeszcze wiec czasu bylo malo. Ale sie udalo. Tak wiec, gdyby nie Edi, zrodla
dalej by lezaly odlogiem.

Slowko do Tukinema: Wierze ze kolejne Twoje intro bedzie jeszcze lepsze. Niczym sie nei przejmuj.
Kazdy jakos zaczynal.

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2025 16:39:57 przez Phibrizzo
8
[#6] Re: Xenium 2025 - podsumowanie

@Phibrizzo, post #5

Ja tam się cieszę, że cokolwiek udało mi się zakodować miało być intro 1kB, ale przekroczyłem rozmiar, więc dodałem dźwięk i wyszło 4kB.

Niewiarygodne, że 5 lat temu wasze interko miało swoje początki. To chyba te czasy, kiedy poznawałem Amosa
3
[#7] Re: Xenium 2025 - podsumowanie
Tradycyjnie - "było wiele radości" - gratulacje & pozdrówka dla wszystkich partyjnych towarzyszy szeroki uśmiech

PS. Jeśli nie naprawią ledów w tej windzie, może w następnej edycji dopisać jakieś "łinda dęs kompo"?

PSS. Misha - piękny warsztacik, a i pomysł/tytuł trafnie jadący po temacie przewodnim </wazelina off>

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2025 18:08:48 przez rolpho / D6
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem