Komentowana treść: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1
[#1] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1
Witam.
Teraz czekam na przeportowanie Tiger Heli.
Gra ostatnio ukazała się na Atari 7800.
Pozdrawiam.
[#2] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1
Czyli co ta gra korzysta z c2p?
Ktoś grał na 030/50mhz i jak to chodzi?
030 to tak średnio chyba sobie radzi z pełnoekranowym c2p..
1
[#3] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@mateusz_s, post #2

Dopiero na 060/66MHz jest w miare płynne i *stałe* 25 FPS więc więcej jak 8-10 bym się na 030 nie spodziewał.
[#4] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@mateusz_s, post #2

Czyli co ta gra korzysta z c2p?

Tak.
Ktoś grał na 030/50mhz i jak to chodzi?

Grałem na 030/40Mhz i chodzi dobrze. Autor tej gry robił ją na 030/50Mhz bo taki ma komputer i na jego kanale widać jak ta gra chodzi.
[#5] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1
Komuś zadziałała ta wersja na 060?
SnoopDOS nie pokazuje błędów a jakie się nie ładuje.
Podmieniłem też samą binarkę do poprzedniej wersji w WHDLoad i też się wywala z jakimś błędem z kolei.
[#6] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1
Dodano obsługę AKIKO OK
[#7] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@_arti, post #3

Tak ponoć hula na 030. Jeśli tak działa płynnie, to obejdzie się bez 040, 060.
3
[#8] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@BULI, post #6

Musiałby sprawdzić to ktoś, kto ma TF330 w CD32, bo na 020 pewnie i tak nie ma sensu odpalać
I zdaje się były jakieś cyrki, żeby przy 030 jednocześnie korzystać z Akiko, czy nie bardzo?

Edit, cytat z EAB:
Can anyone with a TF330 see a speed increase with the Akiko On setting?
On my setup i can't see it, still at 17FPS with Akiko on or off, no change
Akiko is detected and set to on in the game menu by default, using AkikoTFFIX & MMU

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2025 11:39:38 przez Jacques
[#9] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@amikoksu, post #7

No jest nieźle ale brakuje tak z 50% sprajtów Zresztą autor mówił kiedyś tam o tym, że dla 030 pewne rzeczy są wycięte.
[#10] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@_arti, post #9

Aha, ale i tak można już fajnie pograć. Jak dla mnie, to frajda z grania taka sama.
[#11] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@amikoksu, post #10

Jak wytniesz wszystkie sprajty oprócz samochodu i drogi, to pewnie będzie się dało grać i na 020
[#12] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@_arti, post #11

Nie znam jakoś dobrze OutRun, ale na moje oko to nic tej wersji na 030 nie brakuje.
2
[#13] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1
Przekonwertowałem sobie te pliki, odpaliłem, pograłem. Chwilę potem poszedł Lotus 2, no i w mojej skromnej opinii Lotus zjada Outruna grywalnością. Może i spritów jest dużo, droga rysuje się znacznie dalej niż w Lotusie ale to nie to. A, muzyka jest straszna w Outrunie.
2
[#14] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@fazior, post #13

Lotus 2 jest sporo bardziej grywalny od Outrun, ale w tą drugą coś tam można pograć.
2
[#15] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@amikoksu, post #14

Graliście w Micro Machines? Moim zdaniem jest bardziej grywalna i miodniejsza niż Lotus 2. A wgląd na planszę jest 2D z widokiem z góry. Zgodnie z nazwą tor wyścigowy to stół, a samochody są wielkości zabawki. Stół z tej perspektywy jest wielki.

P.S. Zaznaczam, że w Outrun nie grałem, więc nie oceniam tej gry. Porównuję Micro Machines z Lotus 2.

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2025 10:54:12 przez Hexmage960
[#16] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@Hexmage960, post #15

Grałem w serię Screamer na PC - jest lepsza niż wszystkie powyższe, ale chyba nie chodzi w tym wątku o kącik porównawczy?
Fajnie jakby skomentował jakiś użytkownik CD32 030 z włączonym Akiko.
1
[#17] Re: OutRun - Amiga Edition wersja 0.9.1

@Hexmage960, post #15

Grałem w Micro Machines, ale nie za wiele. Więcej grałem w Skidmarks. No a Lotus to jednak ma inny widok podczas grania i dla mnie przez to inna gra.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem