Komentowana treść: Zwiastun "The Settlers 2"
[#31] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@amikoksu, post #28

Akurat mam w planach ogranie w zimie. Tamtą zimę ogrywałem jedynkę. Też mam w boksie oryginał jedynki.
3
[#32] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MDW, post #23

No, ale wymagania potrafiły być inne (jak na jedna osobę);P

Chociaż z tego co można tu przeczytać, to jednak więcej osób było zaangażowanych

https://amiga.abime.net/games/view/foundation-gold

"A standard A1200 with 4Meg fast ram will run the game at full speed in lowres mode (256 colours).
The game will run with 1 Meg of Chipram and at least 1 Meg of any other type of memory (Fast Ram recomended)."

The Settlers II na Amige na pewno sobie kupię, tylko nie wiem jeszcze w której formie...

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2025 15:34:56 przez lukjan

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2025 15:39:26 przez lukjan
1
[#33] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@lukjan, post #32

The Settlers II na Amige na pewno sobie kupię, tylko nie wiem jeszcze w której formie...

Gdy wreszcie uda mi się "wyjść na prostą" to też będę chciał kupić. I na pewno będzie to forma cyfrowa. Nawet gdyby była droższa to chętnie zapłacę za brak fizycznych dodatków, bo zwykle nie wiem co z nimi zrobić i niepotrzebnie zagracają (i tak niewielkie) mieszkanie. szeroki uśmiech
2
[#34] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MDW, post #33

bo zwykle nie wiem co z nimi zrobić

Chętnie przyjmę. Postawię sobie na półeczce.
[#35] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MDW, post #33

No mnie się miejce na pudełka już wyczerpało. Ponad 20 boxów i więcej już nie zamierzam na to miejsca przeznaczać. A wersja cyfrowa i jest dużo tańsza.
2
[#36] Re: Zwiastun "The Settlers 2"
Kiedyś zapowiadano już tą grę i nie doczekałem się. Wyszedł Foundation i zaspokoił wtedy mój apetyt na Settlersów na Amidze. Teraz to już historia. Potem był ShapeShifter i emulacja dwójeczki, ciężko było ale dało radę.
1
[#37] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@lukjan, post #35

Ale trudniej potem ew. sprzedać.
[#38] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@_DiskDoctor_, post #37

Mam reguły: żadnych preorderów i żadnych boxów, ale co to za reguły, których się nie łamie. Taką grę na Amigę trzeba mieć w pudełku, więc zapłaciłem. szeroki uśmiech
3
[#39] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@koczis, post #38

OKOK

@MagicSN: czy będzie dystrybucja polska (dystrybutor), podobnie jak w przypadku Gorky 17?
1
[#40] Re: Zwiastun "The Settlers 2"
Wywiad ze Steffenem jak powstały Settlers 2:

3
[#41] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@_DiskDoctor_, post #39

Musisz zapytać o to Nico Barbata. Nie mam pojęcia, czy Look Behind You zajmuje się sprzedażą klientom końcowym samodzielnie, czy sprzedaje za pośrednictwem innych dystrybutorów. Wysyłają jednak do wielu krajów, więc z pewnością możesz u nich zamówić z Polski.
1
[#42] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MagicSN, post #41

Zamówiona wersja cyfrowa OK
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem