Komentowana treść: Zwiastun "The Settlers 2"
[#31] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@amikoksu, post #28

Akurat mam w planach ogranie w zimie. Tamtą zimę ogrywałem jedynkę. Też mam w boksie oryginał jedynki.
3
[#32] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MDW, post #23

No, ale wymagania potrafiły być inne (jak na jedna osobę);P

Chociaż z tego co można tu przeczytać, to jednak więcej osób było zaangażowanych

https://amiga.abime.net/games/view/foundation-gold

"A standard A1200 with 4Meg fast ram will run the game at full speed in lowres mode (256 colours).
The game will run with 1 Meg of Chipram and at least 1 Meg of any other type of memory (Fast Ram recomended)."

The Settlers II na Amige na pewno sobie kupię, tylko nie wiem jeszcze w której formie...

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2025 15:34:56 przez lukjan

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2025 15:39:26 przez lukjan
1
[#33] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@lukjan, post #32

The Settlers II na Amige na pewno sobie kupię, tylko nie wiem jeszcze w której formie...

Gdy wreszcie uda mi się "wyjść na prostą" to też będę chciał kupić. I na pewno będzie to forma cyfrowa. Nawet gdyby była droższa to chętnie zapłacę za brak fizycznych dodatków, bo zwykle nie wiem co z nimi zrobić i niepotrzebnie zagracają (i tak niewielkie) mieszkanie. szeroki uśmiech
1
[#34] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MDW, post #33

bo zwykle nie wiem co z nimi zrobić

Chętnie przyjmę. Postawię sobie na półeczce.
[#35] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@MDW, post #33

No mnie się miejce na pudełka już wyczerpało. Ponad 20 boxów i więcej już nie zamierzam na to miejsca przeznaczać. A wersja cyfrowa i jest dużo tańsza.
2
[#36] Re: Zwiastun "The Settlers 2"
Kiedyś zapowiadano już tą grę i nie doczekałem się. Wyszedł Foundation i zaspokoił wtedy mój apetyt na Settlersów na Amidze. Teraz to już historia. Potem był ShapeShifter i emulacja dwójeczki, ciężko było ale dało radę.
1
[#37] Re: Zwiastun "The Settlers 2"

@lukjan, post #35

Ale trudniej potem ew. sprzedać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem