Komentowana treść: Sołtys 1.0.1
[#1] Re: Sołtys 1.0.1
Mam pytanie: czy patch działa z wersją demo, czy tylko z wersją pełną?

[EDIT: widzę że w newsie jest informacja]

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2025 11:00:35 przez Hexmage960
[#2] Re: Sołtys 1.0.1

@Hexmage960, post #1

Patch to jest plik exe. Możesz go podmienić w demie i spróbować. Ten jeden bug wyeliminuje, który odkryłeś. Po oddaniu wikaremu wina w siódmej lokacji nie nastąpi koniec wersji demo, tylko odblokują się lokacje 9-16. Gra powinna działać dalej, jednak próba wyboru dalszych lokacji zawiesi grę przez brak plików binarnych od kolejnych lokacji, które są w pełnej wersji gry. Chyba, że coś mi umknęło i jednak nie zadziała. Nie pamiętam teraz wszystkiego.
[#3] Re: Sołtys 1.0.1

@tukinem, post #2

Myślę, że najlepiej jak po prostu zakupię wersję pełną. Mi demo się bardzo podoba. Skoro błąd występuje w demie tylko w lokacji nr 4, mogę łatwo go ominąć przy kolejnym podejściu do gry.

Fajny, "przaśny" humor tej polskiej produkcji przypadł mi do gustu. Do tego gra jest sympatyczna, nie jest wulgarna.

Bardzo dobrze rozwiązałeś kwestię łatki umieszczając ją na Aminecie w katalogu game/patch.
[#4] Re: Sołtys 1.0.1

@Hexmage960, post #3

Miałem tego nie robić, ale przygotowałem też wersję instalacyjną wraz z dodaniem numeru wersji 1.0.1 w instalatorze dzięki czemu wiemy, że gra zainstaluje się w poprawionej wersji. Przekazałem nowe ADFy dla Retronics, ale nie wiem czy roześlą mailem nową instalkę dla tych, co już zakupili grę do tej pory. Nie chciałem tworzyć całej instalki, ponieważ gra jest pakowana LhA i ciachana na części JoinSplitterem, więc trzeba wszystkie dyskietki na nowo nagrywać, bo częściowe archiwa pewnie nie są kompatybilne ze starszą wersją.
[#5] Re: Sołtys 1.0.1
Fajna Gra cieszy mnie że są ludzie że robią tak wspaniałe rzeczy na amiga.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem