Komentowana treść: Grind - nowe demo na Amiga 40
[#1] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40
Dlugo obserwowalem co sie dzieje z ta gra... ale to juz sa jakies jaja.
Kolejne "demo" do pobrania za kase a finalnej gry ani widu ani slychu... a goncie sie cebulaki !
14
[#2] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #1

Selur, Ty zyjesz? To dopiero niespodzianka.
Zobaczymy w weekend jakie tytuly sie ukaza i w jakiej formie.
Skoro bedzie stoisko Pixelglass to chyba i jakas nowa wersja demo Metro Siege bedzie.
Ja tam licze na Jump. Bedzie tez demo tej gry 3D na V4/A6000.
5
[#3] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40
Super wiadomość nie mogę się doczekać. Jeszcze Jump! i będzie grane.
3
[#4] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #1

Chodzi o to, by gonić króliczka, a nie żeby go złapać.
7
[#5] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@Leon, post #3

Jump! lool
1
[#6] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #1

Na Metro Siege czekam od ogrania dema, Grind również bardzo mi się podoba. Pytanie czy kiedykolwiek doczekamy się pełnych wersji .......
1
[#7] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40
Wersja demo będzie dostępna do pobrania na Patreonie.

Dodajmy, że do odpłatnego pobrania, czyli dla tych, co abonamentowo wspierają (z)robienie?
3
[#8] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@Jacques, post #7

Patronów wspierających jest 76 osób, niech tylko płacą 40 pln na miesiąc, to daje 3040 miesięcznie.
Sami sobie odpowiedzcie czy to dużo czy mało.
6
[#9] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@Don_Adan, post #2

PixelGLASS i GLASSCannon. Ten drugi robi Metro Siege. Tsak w jednym robi grafikę a w drugim chyba muze. Poza tym projekty nie są raczej powiązane.
[#10] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@ppill, post #9

Metro Siege ma paru deweloperow.

link

Metro Siege jest jako WIP zaznaczone.
Co robi Tsak dla Metro Siege to nie wiem.
Ale skoro bedzie na tych targach to dla mnie logiczne jest, ze moze tez jakies nowe demo tej gry zaprezentowac.
Nie tylko demo gry Grind, tym bardziej, ze autor kodu jest bodaj z Australli, a Cannon Beam jest bodaj z USA (ale tego nie jestem pewien).
A targi sa w Niemczech.
[#11] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@betonumysłowy, post #6

jak inni czekam na Jumpa ale tam fabula szwankuje... wiec se poczekamy

a Grinda pewnie kupie ale jak w koncu wyjdzie PELNA wersja, bo niby dlaczego mam placic za kolejna wersje demo ???
kazda wersja demo powinna byc darmowa, jak nie chca dac za darmo, to niech nie robia wersji demo ok, racja
4
[#12] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #11

Ale jak są chętni do płacenia za demo, to czemu nie.
3
[#13] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #11

kazda wersja demo powinna byc darmowa

Idźmy dalej... Każda pełna wersja powinna być darmowa, nie chcą dać za darmo, to niech nie robią pełnej wersji.
3
[#14] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@KucBuc, post #13

A czy ktoś widział pełną wersję? Może tu chodzi tylko o tworzenie płatnych demek o trzepanie kaski? Silnik mają, zrobią kilka leveli raz na rok, zmienią numer wersji demo i proszę. Amigowcy się cieszą i marzą dalej o full ver.
4
[#15] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #11

To rób gry na poziomie Grinda, dawaj za darmo demo a zarobisz se później te 100.000 PLN ze sprzedaży gotowej wersji. W czym problem? Płacą ci, którym zależy, bo rozumieją, że dobra gra musi mieć budżet by sensownie doprowadzić projekt do końca, zwłaszcza w uniwersum amigowym.

PS Przykłady na darmowe wersje demo i czym one się kończą masz powyżej, w komentarzach

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2025 15:03:47 przez _arti
4
[#16] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@KucBuc, post #13

tak tak, idzcie dalej towarzyszu przeinaczac moje wypowiedzi... a najlepiej zmiencie komputer na Atari i portal.

Jakby ktos jeszcze byl uposledzony, to odrazu tlumacze, ze w latach 90'tych do czasopism dodawano wersje demo nadchodzacych gier za darmo (loo panie ?!?!), placilo sie za gazete papierowa i nosnik do gry. ok, racja
Mozna ? mozna, tylko trzeba chciec !
5
[#17] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@_arti, post #15

za bardzo ludzie przyzwyczaili sie do dzisiejszego rynku gier na PC, gdzie balwany placa za wersje gry, ktora nadal jest w produkcji (lub w ogole bedzie w produkcji), notorycznie sie zawiesza a czasami nie jest w ogole grywalna.
No ale dosiadanie zaszczytu posiadania platnej gufnowersji pre alfa, jako pierwszy ciec na serwerze jest wazniejsze niz rozum.

Ja rozumiem, ze kazdy cebulak w tym porypanym dzisiejszym gamedevie musi dostac kase zanim w ogole dotknie klawiatury ale czy naprawde musimy przenosic ta patologie z rynku PC na Amige ??
4
[#18] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #17

Serio tak się przejmujesz tym, że typ nie udostępnia dema za darmo? Olać to i te demo.
Ciekawe co KK sądzi o postępach nad grą, które trwają chyba ze trzy lata.
4
[#19] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@amikoksu, post #18

nie az tak... ale glupio by bylo, jakby teraz wszyscy wzieli przyklad z tej produkcji i kazde demo amigowej gry bylo platne. Grind jest wyjatkiem od darmowych dem i mam nadzieje, ze jedynym.
5
[#20] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #19

Z mojej strony krótka piłka... Chce to w boxie na własność za konkretną kwotę.
Jak chcą dalej dziobać, to mogę później remaster lub część 2 dokupić.
A jeśli to ma być składkowe - spoko kickstarter -> deadline -> pakiety i czekamy.
Abonament na dema to raczej odpuszczam
8
[#21] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@miki1406, post #20

Ja oprócz pudełka, chce figurkę Grinda, smyczke i magnes na lodówkę hihi. I płatne przy odbiorze, bo nie mam innej możliwości zapłacenia.
2
[#22] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@selur, post #17

Tak, bo inaczej nic sensownego nie powstanie. Takie czasy. Chyba, że zadowalają cię kolejne inkarnacje Reversi czy innej gry logicznej z grafiką na poziomie... Atari ST.
1
[#23] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40
Chętnie kupię pełną fizyczną wersję, bo na taki tytuł uważam że warto czekać. Jeśli wydają płatne wersje demo, to ta oferta z pewnością nie jest kierowana do mnie. Jeśli im się taki system finansowania sprawdza, to nic mi do tego. Rynek weryfikuje takie plany. Życzę, aby udało się ukończyć projekt i wydać pełną wersję.
4
[#24] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@nowy80, post #23

Ja tak samo nawet za 500 zl !
[#25] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@Don_Adan, post #2

Demo Jump na V4/A6000 ?

Jest demo i tylko demo póki co na:

"Amiga 1200 14MHz z conajmniej 6MB pamięci fast. Taka konfiguracja zapewnia pełną płynność rozgrywki."
[#26] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@lukjan, post #25

Nie.
Po prostu juz wczesniej pisalem w watku o A6000, ze te targi, to 40 (okragla) rocznica Amigi.
I ze pewnie beda tez media i prasa.
I ze nie bedzie raczej lepszej okazji do darmowej reklamy gier ani sprzetu zwiazanego z Amiga.
Wiec wymienilem pare rzeczy, ktore wedlug mnie moga sie ukazac.
Grind tez.
UniThor nawet, choc to bardzo optymistyczne z mojej strony.
Metro Siege.
Jump.
Tym bardziej, ze docent byl pewien ze ta gra sie ukaze.
A skoro byl pewien, to pytanie kiedy sie ukaze?
Sa 2 terminy kiedy cos dobrego i zwiazanego z Amiga wedlug mnie moze sie ukazac w tym roku.
Targi na 40 lecie Amigi, i okres kupowania prezentow Gwiazdkowych.
Pierwszy termin jest lepszy, bo nie wyklucza drugiego, a zapewnia reklame i przez minimum 2 miesiace szum na forach Amigowych bedzie.
3
[#27] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@Don_Adan, post #26

UniThor nawet

Nieee. Oni raczej celują w Amiga50.
1
[#28] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40
Tak mnie koledzy zachęcili swoimi komentarzami, żeby nie płacić za wersję demo, że w związku z tym, że nie jestem patronem tego projektu, bo drogo. To raz na trzy lata mogę sypnąć groszem za trzy poziomy Grinda i oby za trzy lata dołożyli następne trzy poziomy z poprawionym tym i owym.
2
[#29] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@koczis, post #28

to jak juz przejdziesz cale demo Grinda, to zrob filmik "walktrought" i wrzuc tutaj, coby inni mogli obejrzec czy warto kupic demo i ile minut gameplaya beda mieli
[#30] Re: Grind - nowe demo na Amiga 40

@koczis, post #28

To raz na trzy lata mogę sypnąć groszem za trzy poziomy Grinda i oby za trzy lata dołożyli następne trzy poziomy z poprawionym tym i owym.

Tak,tak i jeszcze raz tak.
Rozwój to tu widzę;gra jak gra,ale każdy poziom oznacza rozwój;czy szczęśliwie zakończony przez gracza czy inicjatora gry to te ważne.
W prawdziwym życiu niektóre ,,gry" trwaj latami czyli levelami a każdy nazwijmy to semestr jest poziomem.
Więc trzy poziomy na trzy lata to jak sałata.ok, racja
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem