Komentowana treść: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)
[#1] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)
Widzę, że jest trochę tych wersji Arosa. Czy jak będę chciał użyć pod tą obecną kompilacją oprogramowania z Amigi klasycznej to jakiej wersji emulatora mogę/muszę użyć? Myślę o uruchomieniu Amos Pro 2.0 i PPaint 7.1. Chcę zobaczyć jak to działa.
[#2] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@koczis, post #1

Będziesz mógł użyć już całkiem niedługo AROSowej wersji Amiberry. W tej chwili trwają testy wersji beta, wygląda to dobrze :)
3
[#3] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@retrofaza, post #2

Znaczy się, że będzie to działać pod wersją Arosa z intelem? Bo nazwa Amiberry kojarzy się z maliną.
[#4] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@koczis, post #3

Tak, będzie dla 64-bit AROSa pod Intela
2
[#5] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@retrofaza, post #4

AROS 64-bit nadal w lesie, funkcjonalność bardzo niska.
[#6] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@Pinto, post #5

Tzn? Jakiej funkcjonalności ci brakuje?
1
[#7] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@retrofaza, post #6

Przecież to nie ma nawet grafiki 2D na GMA, tylko VESA.
[#8] Re: Aros One 1.2 64Bit (ABI v11)

@Pinto, post #7

Czyli chodzi jednak o konkretny sterownik dla twojego sprzętu. Aktualizacja sterowników graficznych jest zaplanowana na pierwszy kwartał 2026. Jestem przekonany, że GMA też tam będzie :)
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem