Nagrałem kilkuminutowy film, porównujący wersję 1.23r5 z najnowszą wersją Alpha. Wiadomo jak to jest z wczesnymi wersjami, więc i tu nie wszystko działa jeszcze tak jak trzeba, zwłaszcza że na razie, tak jak zresztą było to w premierowych odsłonach dla AROSa silnik jest sprzed kilku lat. No ale i tak na 10 problematycznych stron w każdej widać większy bądź mniejszy progres.
Witamy w świecie, w którym większość stron się otwiera poprawnie, ale i tak większość działa za wolno
Na MorphOSie mamy tak od 2018 roku (i z roku na rok strony robiły się coraz bardziej ociężałe).
AROSowy Odyssey 3.0 pracujący na procesorze z 4 rdzeniami jest szybszy od wersji na jednym rdzeniu pomiędzy 30% a 50% (pomiary z benchmarków). Jednocześnie osiąga od 50% do 90% wydajności Firefoxa linuxowego na tym samym sprzęcie.
No cóż zobaczymy czy na Amiwest faktycznie pokażą stabilnie działajacy multicore na AOS 4.... To może i ja wreszcie doczekam by wykorzystać tę cztery rdzenie w mojej X5000.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.