Komentowana treść: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte
[#1] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte
program do zarządzania sprawami pogrzebowymi - Tego się nie spodziewałem
3
[#2] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte

@TomcioPaluszek, post #1

Pewnie wygra, bo pogrzeby będą na topie.
[#3] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte

@TomcioPaluszek, post #1

W poprzedniej edycji też był.
[#4] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte
Takie konkursy to ja lubię. OK
Szacun i brawa dla całej trzynastki śmiałków, którzy stanęli w szranki. Trzeba będzie zagłosować, bo jest na co.

Ostatnia aktualizacja: 26.10.2025 21:19:43 przez MDW
[#5] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte

@MDW, post #4

Samo głosowanie to droga przez mękę, szkoda że Tukinem nie napisał o co chodzi z tym jego programem tylko dał mało czytelne zdjęcie. Może gdyby jakieś wideo podlinkował to by było widać o co kaman.

Ostatnia aktualizacja: 26.10.2025 21:53:34 przez koczis
[#6] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte

@TomcioPaluszek, post #1

bardzo na czasie, tylko musi posiadac wbudowane AI, bo jak juz nie bedzie amigowcow, to sam bedzie musial sie obslugiwac.
[#7] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte

@koczis, post #5

Jest nagranie na profilu programu. Chodzi o to, że wczytujesz sobie w miarę dowolny IFF, lub dwa i program tworzy z tego ikonkę w formacie standard icon. Może być nawet 8-bitplanowy - program i tak sobie odczyta jedynie pierwsze 2 bitplany (lub 3).

Można wybrać opcję zamiany kolorów 1 i 2, aby ikonka wyglądała prawidłowo na Workbenchu 1.x.

Można również zaznaczyć opcję MagicWB dla ikon 8-kolorowych.

Jest opcja podglądu ikonki, więc można kombinować z przycinaniem grafik.

Na filmiku była trochę starsza wersja z błędem, który nie czyścił chip RAMu, ale zaraz ten błąd poprawiłem.

wersja 0.8 pod OCS:

wersja 0.9 pod RTG:

Początkowo to miał być edytor graficzny do ikonek, ale szybko stwierdziłem, że to nie jest dobry pomysł. Każdy może śmiało przetestować sobie ten programik. Nie jest jakoś super zoptymalizowany, ale swoje robi i mi się już przydał
3
[#8] Re: Amiga 40 Tools Jam 2025 - głosowanie rozpoczęte

@tukinem, post #7

Rzeczywiście jest filmik. Program jest spoko. Jak będę robił własne ikony to się przyda i fajnie, że można skorzystać z ośmiu kolorów. OK
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem