Komentowana treść: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
[#1] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
Był, tak szybko zszedł? Status: spodziewana dostawa

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2025 07:21:17 przez fazior
[#2] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
Zamówiłem wczoraj, kilkanaście minut po informacji na Discordzie. Co ciekawe płaciłem 119zł (130 z paczkomatem).
Został do kupienia RP 4B lub CM4 + adapter, które zastąpi RPi 3A+.
Na jednej z amigowych grup na FB widziałem przynajmniej kilkanaście osób "z zachodu" które potwierdzały zakup.
Nie wiem ile Archi-Tech tego miał ale przypuszczam że setkę, która poszła w kilkanaście godzin.

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2025 08:19:19 przez waldiamiga
2
[#3] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@fazior, post #1

Był, tak szybko zszedł?

Dużo ludzi czekało. Jeszcze więcej czeka na wersję do A1200 i A600. :)
3
[#4] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@Drakon, post #3

Ja czekam na A500 i A1200:).
1
[#5] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@waldiamiga, post #2

Czekaj... On działa tylko z 4B lub CM4 ?
[#6] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@sunater, post #5

Nie, działa z RPi Zero 2 i RPi 3A+, tylko ja chcę u siebie wymienić "procka" na z RPi 3A+ na 4B/CM4. Dodatkowy power przyda się gdy dojdzie EmuPPC.
2
[#7] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@sunater, post #5

Czekaj... On działa tylko z 4B lub CM4 ?

Na stronie jest jasna informacja:

"Działa z każdym Raspberry użytym w pistorm-ie, ale Zero2 wymaga innego kabla CSI 22pin do 15 pin."
2
[#8] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@fazior, post #1

Był i znikł i tak był za 119pln - ale za 30pln więcej też zejdzie więc dlaczego nie ?
[#9] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@fazior, post #4

A kiedy wersja dla 1200-ki No kieeeeedyyyyyyeeeeee...
Nie mogę jeść, nie mogę spać, tak długo czekam...
[#10] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@gozmo, post #9

Najbliższy do ukończenia jest Framethower dla Amigi 600, pewnie po niej będzie A1200.
2
[#11] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
Cena jest przystępna i towar zacny. Może kupię. Tak do pudełka, bo może się przydać.
1
[#12] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@fazior, post #1

Będza jeszcze dostepne na dniach, ogolnie obecna partia liczy 500 szt. poskladane w smd mamy 200szt. 300 czeka na montaz, na sklep trafilo obecnie 70 szt. tyle ile moglismy aktualnie sprawdzic przed wyjazdem.
Za niedlugo bedzie wersja dla A600, lecz tu jest problem z dostepnoscia podstawek ktorych uzywam do PiggyBackNot (AMP zwiekszona sila scisku). Co do wersji A1200 bedzie dostepna na poczatku 2026.

8
[#13] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@Architect1200, post #12

A kiedy wysyłka pierwszego batcha, czyli tych 70 szt. które zeszły na pniu?
[#14] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@waldiamiga, post #13

Od wtorku bedziemy wysylac, jutro porawdpoodobnie wlaczymy dalsza sprzedaz FT, lecz z dluzszym terminem wysylki 4-5 dni z uwagi ze nie damy rady zrelizowac wszystkich zamowien w tak krotkim terminie.
2
[#15] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@Architect1200, post #14

Super. To proszę o potraktowanie priorytetowo zamówienia 3202.
[#16] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
Można to gdzieś na tubce zobaczyć w akcji? Jakieś wstępne testy, opinie?
[#17] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@kempy, post #16

3
[#18] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@Architect1200, post #14

Kupione, dzięki:).
1
[#19] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
Kupione. Czekam na wersje do a600. ;l i co ja zrobie z tymi rgb2hdmi teraz ;)
1
[#20] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH
Będę i ja miał trochę sztuk od Piotra i to w cenie identycznej jak u Niego z terminem wysyłki do 24h do zamówienia na priv PPA oraz powiększonym tylko o prowizję znanego portalu aukcyjnego na tymże właśnie portalu. Powinno to przyspieszyć proces realizacji zamówień.
2
[#21] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@pong777, post #20

Wziąłbym jedną sztukę. Tylko czy warto do płyty Rev. 5? Nawet jak założę nowszy kickstart niż 1.3 to już się nie odpala. Widziałem, że trzeba przejściówki jakieś. Mam w jej 1MB, ale w jakiej organizacji nie wiem. Demo EON się odpaliło, a jak wyjąłem rozszerzenie spod klapki to już nie.

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2025 14:03:16 przez ryshard
[#22] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@ryshard, post #21

PiStorm sam z siebie nie dodaje pamięci CHIP a pamięć FAST oraz faktycznie zmienia wersję kickstartu. Stare oprogramowanie w tym gry aby poprawnie działać na nowym CPU/kicku wymaga odpalania go przez WHDLoad. Tutaj w większości odpada ładowanie z Goteka/flopa. Jeśli nam jednak na tym zależy to może zamiast FrameThowera kupić jednak Indivision ECS?

PS. FrameThowery mam już na miejscu w większej ilości. Wysyłka do 24h od zakupu.
Indivision ECS też jestem w stanie sprowadzić.

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2025 15:02:53 przez pong777
2
[#23] Re: Framethrower dla PiStorm500 w Archi-TECH

@pong777, post #22

Wziąłbym FrameThowera, ale nie mam Pistorma 500 do tego. Mam też drugą A500 rev8a jakby co z 2MB Chip. Ale myślałem zrobić wersję z Pi w obudowie PC, z klawiaturą na kablu Gotekiem i innymi dodatkami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem