Komentowana treść: Ambermoon 1.19 po polsku
[#1] Re: Ambermoon 1.19 po polsku
Hmmm testowałem może 10 minut. Polskie znaki są chyba tylko w intro (i to nie wszędzie). W grze czasem zamiast ó jest o, a czasem w ogóle nie ma literki. Myślę, że to nie błąd tłumaczy. Tak samo Czesi mają przetłumaczone ikonki yes/no. U nas tego nie ma. Fajnie, że można pograć w PL, ale to niczym się nie różni niż wersja PL wydana 6-12 msc na łindowsa. Do tego installer jest po niemiecku. Nie zrozumcie mnie źle. Fantastycznie, że powstała wersja PL na Amigę, ale nie wiem czy będzie jeszcze poprawiana czy zostaje tak jak jest.

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2025 10:31:16 przez Jield
[#2] Re: Ambermoon 1.19 po polsku

@Jield, post #1

To jest na GitHubie, czyli albo mozna samemu poprawic i wyslac autorowi konwersji, albo zglosic mu co trzeba zrobic.

link

Wedlug mnie jezeli jest ó wyswietlane, to po prostu wystarczy pozamieniac o na ó, zalezy tylko jak to jest kodowane (w jakim standardzie).
Po prostu ktos z Polski musialby przysiasc i to zrobic, czyli popoprawiac teksty.
Trudno, zeby ktos z zagranicy znal bardzo dobrze polska pisownie i to zrobil sam.
[#3] Re: Ambermoon 1.19 po polsku

@Don_Adan, post #2

Dokładnie o to mi chodziło, że to nie wina tłumaczy tylko w kodowaniu/implementacji. Jeśli są tu autorzy to chętnie bym zgłaszał im błędy. Proszę tylko napisać.
[#4] Re: Ambermoon 1.19 po polsku
Działa pod W11, Linux Mint? Testował ktoś? Teraz nie mam czasu pograć, ale w okolicy świąt chętnie.
[#5] Re: Ambermoon 1.19 po polsku

@Jield, post #3

Tutaj sa tlumacze na jezyk polski:

link

Samych przelumaczonych tekstow na polski to nie znalazlem, moze gdzies tam sa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem