Komentowana treść: "Gry których nie było" - wydanie polskie
[#1] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie
Pod kątem Amigi, to ta książka chyba nie za bardzo.
[#2] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie

@amikoksu, post #1

Wysłałem do Franka jakiś czas temu sporo info o polskich niewydanych grach na amigę więc systematycznie będą się pojawiać. Na jego stronie jest już sporo gier na amigę:
https://www.gamesthatwerent.com/
3
[#3] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie

@amikoksu, post #1

A właśnie Amiga powinna być platformą wiodącą w niespełnionych obietnicach.
1
[#4] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie
O kurcze szok:
https://www.gamesthatwerent.com/2025/03/rare-cyberspace-pc-demo-located-and-added-to-the-site/

Do dziś pamiętam zapowiedz tej gry w Świecie Gier Komputerowych nie sądziłem że nawet demo powstało.
2
[#5] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie

@MDW, post #3

Amiga nie powinna byc, ale niestety byla i jest na szczycie pod tym wzgledem.
[#6] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie
Wziąłem zbyt dosłownie "gry których nie było", bo myślałem że będą tylko takie, a po zrzutach ekranu widać że dotyczy te też tytułów co wyszły na jednej platformie a na drugiej już nie.
1
[#7] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie
Najbardziej wspominam, niewydane Inferno na Amigę CD32 (było na którymś z Demo disk z CD32Gamer) Demo było w postaci filmu, ale narobiło wielkich nadziei. Czar prysł jak po latach zagrałem w to na PC.... to nie było wybitna gra.
5
[#8] Re: "Gry których nie było" - wydanie polskie

@amikoksu, post #1

Pod kątem Amigi, to ta książka chyba nie za bardzo.

W rozdziale o polskich, niewydanych tytułach jest kilka pozycji amigowych. Podobnie jak i sekcji zachodniej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem