Komentowana treść: Dark Salvation
[#1] Re: Dark Salvation
Gra z 2017 roku? Można poczuć się jak na początku XXI wieku kiedy to użytkownik skrajnie dopalonej AmigiPPC/3D był sprzętowo prawie na czasie.

Jak dla mnie robi się trochę zbyt nowocześnie. Na szczęście ograniczenia naszych systemów NG związane z ilością RAMu i obsługą wielu rdzeni CPU nie pozwolą za bardzo wdepnąć w tę całą nowoczesność, więc ulubiony poziom rozwoju raczej nie zostanie zbytnio naruszony.
2
[#2] Re: Dark Salvation

@MDW, post #1

Jakieś nieporozumienie się wkradło. Tę grę wydano w lipcu 2009...
2
[#3] Re: Dark Salvation

@Commodore128D, post #2

Masz rację. W 2017 udostępniono grę za darmo. Poprawiłem.
1
[#4] Re: Dark Salvation

@MDW, post #1

nie no bez przesady, wygląda jak engine quake3, czyli ppowiedzmy poziom 2002-2003 roku
2
[#5] Re: Dark Salvation

@Commodore128D, post #2

grę wydano w lipcu 2009

Aaa, to spoko, ten rok jeszcze "czuję".
Dzięki za info.
1
[#6] Re: Dark Salvation

@michal_zukowski, post #4

To jest wyjątkowo ciężki q3. Na pegu 2 1,3 Ghz wyciskam ze 3 klatki w ustawieniu fastest - rozdziałka coś tak koło 500x400. Nie wiem ile się wczytuje, w sensie od wybrania poziomu trudności i kliknięcia start - po godzinie poszedłem spać. Rano już był wczytany.

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2025 17:16:27 przez fazior
1
[#7] Re: Dark Salvation

@fazior, post #6

Aktualizacja, to nawet nie są 3 klatki na sekundę. Jak się pokręciłem trochę to spadło do 3 klatek wyświetlanych co 5 sekund:). Odpaliłem to więc na pececie i ciężkość tej gry nie polega tylko na tym że jest to najwolniejszy port q3 jaki widziały me piękne oczęta. W praktyce ta gra to jest frustrujący platformer 3D. Klikasz przycisk na ścianie i lecisz na pełnym speedzie bo gdzieś się otworzyły jakieś drzwi do komnaty obok i musisz dobiec zanim się zamkną. Albo klikasz guzik - otwierają się drzwi a Ty musisz na pełnym speedzie skakać po platformach nad sadzawką z lawą. Choć oprawa fajna, w minimalnym stopniu rekompensuje nędzę rozgrywki, ale nie na tyle żeby się z tym badziewiem męczyć. W dwóch słowach: frustrujący szit.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem