Komentowana treść: QuickShot II powraca
[#31] Re: QuickShot II powraca

@Hubez, post #30

Jeszcze tylko odpowiedni skok gwintu w śrubach trzymających "paukę" chłopaki muszą dobrać:).
2
[#32] Re: QuickShot II powraca

@fazior, post #31

A później już tylko pozłacane wtyki dla retrofilów i przyssawki z awokado dla ekowariatów. Każdy będzie zadowolony.
1
[#33] Re: QuickShot II powraca

@Pinto, post #23

100 PLN.... Dobry żart.

Och, to nie żart, użyteczny interfejs, obsługuje również myszy.
Wiesz, że nie musisz go używać tylko z The QuickShotem?
3
[#34] Re: QuickShot II powraca
W programie Amiga Forever jest, że wykrywa USB .Czy ktoś wie coś o tym.?
Amiga Forever Plus (oraz wersje Value Edition i inne) w pełni obsługuje joysticki USB; pozwala na mapowanie przycisków (np. Xbox, X-Arcade, i-PAC) i klawiszy, oferując prawdziwe "one-click" doświadczenie emulacji i obsługę klasycznych gier z kontrolerami, które podłączasz bezpośrednio do komputera.

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2025 13:18:44 przez areklaki
1
[#35] Re: QuickShot II powraca

@Hubez, post #30

Aha... a to niedługo to się doczekamy? Czy już nie za naszej kadencji?
[#36] Re: QuickShot II powraca

@movin, post #2

Tu masz do klasycznej Amigi.
link
Także jest wybór. Uśmiechnij się.
[#37] Re: QuickShot II powraca

@amikoksu, post #36

Taa wybór. Tyle, ze formularz zamówień wciąż wyłączony...

Ten quickshot II to sprzęt dla "the amigowców" a ja jestem zwykłym amigowcem
2
[#38] Re: QuickShot II powraca
W Empiku jest taniej, bo za 139zl.
2
[#39] Re: QuickShot II powraca

@MUFA-amigaone-pl, post #38

W piątek już w sklepach
[#40] Re: QuickShot II powraca

@MUFA-amigaone-pl, post #38

Tam też kupiłem :)
[#41] Re: QuickShot II powraca
No to juto odbiór w Media Expert. Zobaczy się czy jakość będzie jak oryginał a może lepsza.
2
[#42] Re: QuickShot II powraca

@druzil28, post #39

Mój z Empiku czeka już w Paczkomacie. Będziemy testować z Rysiem, jak nie pójdzie od razu to joy wędruje do Spidiego aby dorzucił go do sprzętów obsługiwanych przez Rysia USB. Tym sposobem joy zyska kompatybilność z klasyczną Amigą.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2026 15:03:27 przez pong777
4
[#43] Re: QuickShot II powraca

@pong777, post #42

Na szybko tylko otworzyłem pudło. Joy solidny. Jest wrażenie, że jest z epoki. Krótki i precyzyjny skok. Przyciski fire wydają głuchy klik. Karton też fajny i wygląda jak z epoki.
2
[#44] Re: QuickShot II powraca

@pong777, post #43

Kierunki też "klikają"?
[#45] Re: QuickShot II powraca

@pong777, post #43

Na szybko tylko otworzyłem pudło. Joy solidny. Jest wrażenie, że jest z epoki. Krótki i precyzyjny skok. Przyciski fire wydają głuchy klik. Karton też fajny i wygląda jak z epoki.

Jednak, mam porównanie z niedawno testowanym Enjoyem i przy nim nie wydaje się aż taki solidny. No ale ok. film o joystickach się tworzy, testy trwają i wideorecenzję QuickShoota jak i Enjoya zobaczycie w następnym odcinku Amigi Bez Ściemy, prawdopodobnie za tydzień. Tak na szybko powiem tylko że oczywiście działa z AmigaOS 4.
4
[#46] Re: QuickShot II powraca
Ja swoj egzemplarz tez już rozpakowałem. Pierwsze wrażenie: kierunki chodzą spoko, przycisk fire - czuć taniość i do strzelanek raczej sie nie nada.

Pod AROSem działa dobrze.
1
[#47] Re: QuickShot II powraca

@MUFA-amigaone-pl, post #45

A nie możecie dorwać Unithora do tego czasu?

Wedle mojej wiedzy (z forum, tutaj, nie tajemnej), na dniach niektórzy ludzie z preorderów powinni już mieć. Tzn. jest taka szansa.
[#48] Re: QuickShot II powraca

@_DiskDoctor_, post #47

Taki był plan, jesteśmy w kontakcie z Unithorem i oni są zainteresowani przekazaniem urządzenia do testów. Natomiast jak się do nich odzywałem jakoś w grudniu, gdy testowaliśmy Enjoya, to otrzymałem odpowiedź że najpierw wysyłka do wspierających, w drugiej kolejności do testerów. Jako że wysyłka do wspierających jeszcze nie nastąpiła, to musimy cierpliwie czekać na swoją kolej. Zatem jak dostaniemy UniJoya za miesiąc czy dwa lub w innym terminie, to oczywiście nagramy o tym materiał, który będzie stanowił swego rodzaju uzupełnienie odcinka, jaki teraz tworzymy.
1
[#49] Re: QuickShot II powraca

@MUFA-amigaone-pl, post #48

Miałem bardziej na myśli skumanie się z jakimś użytkownikiem końcowym, a nie z dostawcą.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem