[#8]
Re: Amiga Podcast 102 - feat. Adam Mierzwa
@adam_mierzwa,
post #6
Zawsze można się do czegoś przyczepić, ale sam zauważyłeś, że nie o to tu chodzi. Cieszę się, że materiał się spodobał - to jest formuła, którą chciałem robić już wcześniej, tylko brakowało mi ogarnięcia strony wideo. 'Radzik' wrócił do działania, zaproponowałem mu wspólny format, który technicznie on ogarnia lepiej ode mnie i chyba wypaliło. Kierunek mamy określony, będziemy go rozwijać.
To tylko jedna rada, którą mam nadzieję nie potraktujecie jako czepialstwo.
Ja już niestety łapię się na tym że oglądam takie materiały nie jak widz, a jak np. trener, który ogląda mecze zupełnie inaczej niż zwykły kibic, więc uwaga, którą teraz napisze to rzecz która mocno rzuciła mi się w oczy i uszy, ale niekoniecznie musiał to zauważyć zwykły widz. W skrócie za mało
Ciebie tam było, przynajmniej względem wcześniejszych materiałów audio. Radzik w przypadku kilku newsów coś tam powiedział sam, nie oddał Ci głosu i z marszu przechodził do następnego newsa. Ja już nie pamiętam jakie możliwości ma Google Meets, bo używaliśmy tego narzędzia tylko raz i to jako goście zaproszeni na wywiad przez jedną ze stacji radiowych, natomiast jeśli jest tam podobnie jak w Riverside wirtualna łapka w górę, którą można zasygnalizować rozmówcy chęć wypowiedzi, to doradzam rozważenie czy by z tej funkcji nie korzystać, jeśli nie to po prostu robić to fizycznie na wizji lub po prostu wyrobić sobie nawyk by ten który pierwszy odpowiada kończył swoją wypowiedź w stylu
"A ty chcesz to jakoś skomentować". Po prostu jeśli jest dwóch rozmówców, to warto by obaj wyrazili swoje zdanie, może nie na każdy, ale na większość tematów.