Komentowana treść: OpenTTD 15.0
[#1] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#2] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#3] Re: OpenTTD 15.0
Na pierwszy rzut oka jest to naprawdę ładnie zrobiony port. Chwilę "poklikałem" i wygląda na to, że jest wszystko, spolszczenie jest kompletne (a jest tam co tłumaczyć), wszystkie opcje graficzne wpływają na to co widzę, są te różne helpy, wyszukiwania, opisy... Tydzień można po tych opcjach chodzić żeby to ogarnąć. :)
Gra wydaje się być ogromna, ciągle ma wielu fanów i intryguje mnie od lat. Muszę wreszcie kiedyś się przekonać czy to jest coś dla mnie czy tylko tak mi się wydaje.

Jest tylko jeden drobiazg, który by się przydał, a go nie widzę (naprawdę szukałem).
Orientuje się ktoś czy można wskaźnik myszy zastąpić takim systemowym? Jednak przywykłem do płynnego wskaźnika myszy, a w mojej standardowej rodzielczości (1440x960) ten oryginalny wskaźnik działa tak sobie.
1
[#4] Re: OpenTTD 15.0
Czy jest jakaś szansa na port na klasyka (emu68/warpos)?
2
[#5] Re: OpenTTD 15.0
Może ktoś wytłumaczy dlaczego to wymaga aż 1 GB RAM-u?
[#6] Re: OpenTTD 15.0

@Pinto, post #5

Przecież to już jest komedia. Porty na amigowe systemy mają dużo wyższe wymagania niż windowsowe czy makowe wersje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem