Komentowana treść: Amiga 40 Tools Jam 2026
[#1] Re: Amiga 40 Tools Jam 2026
Trzeba coś wystawić, bezapelacyjnie.
5
[#2] Re: Amiga 40 Tools Jam 2026

@Krashan, post #1

No 140 funciaków drogą nie chodzi. Ba! 45 też hihi.
A tak serio, to będzie kolejna "pchełka"? One też bywają użyteczne rzecz jasna.
1
[#3] Re: Amiga 40 Tools Jam 2026

@amikoksu, post #2

Mam pewien ambitny projekt, który chciałem wystawić w poprzednim konkursie, ale nie byłem pewny, czy zdążę i ostatecznie pozostał tajemnicą. Z drugiej strony pojawiło się wymaganie, że program powinien być doprowadzony do wersji 1.0 przed deadlinem, co skłania do "pchełkowania". Pewnie zrobię jak w poprzedniej edycji. Wystawię coś małego jako "plan B" i pociągnę dalej ten ambitny, z nadzieją, że tym razem dowiozę na czas.
8
[#4] Re: Amiga 40 Tools Jam 2026

@Krashan, post #3

pojawiło się wymaganie, że program powinien być doprowadzony do wersji 1.0 przed deadlinem

Może należałoby do regulaminu , zatem podejść tak:

- wersja 1.0 - ficzery gotowe, bazowe, funkcjonalność darmowa
- dodatkowo ficzery premium beta (free)
- wersja 1.2 - wszystkie ficzery działające, te extra też (extra sa premium)

Może tak to ugryźć?
[#5] Re: Amiga 40 Tools Jam 2026

@_DiskDoctor_, post #4

Tak, ostatecznie to autor decyduje co jest wersją 1.0. Niemniej takowa powinna być stabilna, posiadać zamknięty zestaw podstawowych funkcji i skromną chociażby dokumentację. Przynajmniej takie jest moje zdanie i tego się będę trzymał również w tym konkursie.
6
[#6] Re: Amiga 40 Tools Jam 2026

@Krashan, post #5

W pełni się zgodzę. Chodzilo mi raczej o to, że pewne funkcje mogą być niedokończone w momencie złożenia pracy. I te mogą być traktowane jako 1.0 premium beta. Pozostałe funcje to po prostu 1.0 stable. Tym sposobem można rozwinąć zaawansowaną aplikację bez ciśnienia na finalizację wszystkoch ficzerów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem