Komentowana treść: RNOEffects 2.1
[#1] Re: RNOEffects 2.1
Zapis do PDF jest nieco ukryty ale fajnie że jest. Mogę drukować zdjęcia spod Morphosa :)
Brawa dla autora za wypełnienie luki po ArtEffect
2
[#2] Re: RNOEffects 2.1
Szkoda że nie zauważyłem nigdzie możliwości dodania efektu glow do ikon w formacie AmigaOS 4.1. No chyba że też jest to gdzieś ukryte.
1
[#3] Re: RNOEffects 2.1
Jeszcze jedna rzecz jest godna pochwały. To, że autor kompiluje swoje programy do wszystkich systemów amigowych. Szacun! OK
4
[#4] Re: RNOEffects 2.1

@Bohun, post #3

No właśnie, wersja pod 68k działa u mnie na A4000 z Mediatorem/Voodoo3, ale wersja pod WarpOSa się na tym sprzęcie z Ragnarokiem G3 800mhz wysypuje
[#5] Re: RNOEffects 2.1

@Bohun, post #1

Z tym Art Effect to żartujesz, prawda?
[#6] Re: RNOEffects 2.1

@Pinto, post #5

Oczywiście, że to nie są porównywalne programy, jeśli mówimy o (pół)profesjonalnej obróbce grafiki. Do moich potrzeb AE3 był i za duży i za mały. Za duży, bo zawierał tyle funkcji, że się w nich gubiłem. Za mało, bo nie miał tego, czego potrzebowałem - prostych operacji na zdjęciach i współczesnych formatów zapisu.
[#7] Re: RNOEffects 2.1

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Szkoda że nie zauważyłem nigdzie możliwości dodania efektu glow do ikon w formacie AmigaOS 4.1. No chyba że też jest to gdzieś ukryte.

That was in my mind once, but then kind of forgot. Do you know where to find specs or an example code how to add the glow effect in the correct way? I'd like to do it in the same way as OS4 does, not trying to guess an approximately solution.
1
[#8] Re: RNOEffects 2.1

@BULI, post #4

No właśnie, wersja pod 68k działa u mnie na A4000 z Mediatorem/Voodoo3, ale wersja pod WarpOSa się na tym sprzęcie z Ragnarokiem G3 800mhz wysypuje

Doh... how does it crash? Any errors or does it take the whole system down?
[#9] Re: RNOEffects 2.1

@jPV, post #8

No, SYSTEM is still working, but I have WarpOS PPC Exception
[#10] Re: RNOEffects 2.1

@jPV, post #7

That was in my mind once, but then kind of forgot. Do you know where to find specs or an example code how to add the glow effect in the correct way? I'd like to do it in the same way as OS4 does, not trying to guess an approximately solution.

PEB created an icon editor in Hollywood that had the option to add glow link. Unfortunately, there are no sources in the archive, but it might be worth asking him for the recipe.
2
[#11] Re: RNOEffects 2.1

@ Mufa

A propos ikon i efektu glow, to czy RNO Effects w ogóle posiada taką zdolność? Niezalenie od rodzaju ikon czy formatu grafiki?
1
[#12] Re: RNOEffects 2.1

Jest. Shadow. Robisz obwódkę, potem resize do rozmarów oryginału i zapisujesz jako drugi png. Potem w shellu join i gotowe.

Dla mnie edytor grafiki, mega.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2026 08:16:15 przez don_rafito
1
[#13] Re: RNOEffects 2.1

@R-Tea, post #11

RNOEffects can save icons to AmigaOS (original), NewIcons, OS 3.5 (original GlowIcons), OS4, PNG, and DualPNG formats (all formats used on Amiga and compatibles) with configurable icon properties (type, tooltypes, selected image, default tool, stack, positions, etc.), so the only thing is that I should figure out the exact way of adding the correcly looking graphical effect for "glowing" and make a routine to add that pixel by pixel on the selected image :)
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem