Komentowana treść: Gerp 2026 - podsumowanie
[#1] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Hi, Moral Fieber to chyba NahKolor a nie Desire
[#2] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@zbrożo, post #1

Hi, Moral Fieber to chyba NahKolor a nie Desire

Dzięki, poprawione.

A tutaj wsponiany film Steffesta z tego jak powstała jego niesamowita praca The Vision:

7
[#3] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Było dużo prac, a same kompoty się opóźniły przez alarm przeciwpożarowy

Mnie najbardziej ciekawiła konkurencja co-cpu challenge. Pong Rage by Akronyme Analogiker mnie zszokował, więc pozwoliłem sobie nagrać go, ponieważ nigdzie nie ma nagrania bezpośrednio z emulatora:

Dla mnie to był zaszczyt wziąć udział w kategorii interek i znaleźć się razem z wielkimi wyjadaczami na liście

Dziękuję za każdy z 46 oddanych głosów na naszą prodkę
8
[#4] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@slay, post #2

O kur.. szczęka opada! zbieram szczękę.. ok, racja
WOW OKOKOK
[#5] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@tukinem, post #3

Dla mnie to był zaszczyt wziąć udział w kategorii interek i znaleźć się razem z wielkimi wyjadaczami na liście
Dziękuję za każdy z 46 oddanych głosów na naszą prodkę

Gratuluję debiutu na "zagranicznym" party. Intro ma fajny "scenowy feeling", plus za synchro.
Możesz mysleć o czymś na https://2026.revision-party.net/.
6
[#6] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@slay, post #5

Plan był taki aby to był prosty scroller w klimatach starszego da Jormas ;)
2
[#7] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Gratulacje dla was Panowie. Świetne prace i czekam na następne.
2
[#8] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@tukinem, post #3

byłeś tam może osobiście?
[#9] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@zbrożo, post #8

Nie. Oglądałem stream jedynie.
2
[#10] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Dziekuje za gratulacje ale prawde mowiac nie wiem dlaczego nasze intro wygralo.
Liczylem, ze bedzie moze w pierwszej piatce ale nie az tak wysoko.
Ogladajac stream widzialem jaki poziom prac byl dla inter OCS i wiem ile pracy trzeba w nie wlozyc.
I liczylem wlasnie ze ktores z nich wygra.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2026 14:42:22 przez Phibrizzo
4
[#11] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@Phibrizzo, post #10

Dodaję swoje gratulacje dla uczestników!
szeroki uśmiech
2
[#12] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Bardzo fajne, old-schoolowe party na którym pojawiła się śmietanka skandynawskiej demosceny. Z polski nikogo na miejscu nie spotkałem, ale nie rozmawiałem z 100% uczestników szeroki uśmiech
Wrzuciłem krótką relację z alarmu p.poż. na FB sofa sceners

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2026 16:46:13 przez misha
5
[#13] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@Phibrizzo, post #10

Obejrzałem te siedem pozycji i Moral Fiber słusznie pierwsze miejsce.
1
[#14] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Jeszcze chcialbym zaznaczyc ze jest blad w nazwie intra. Powinno byc Fiber.
Wkradlo sie o jedno "e" za duzo".
[#15] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Sztos prace, jestem pod wrażeniem.
1
[#16] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@misha, post #12

Wrzuciłem krótką relację z alarmu p.poż. na FB sofa sceners

No właśnie widziałem kogoś podobnego do Ciebie na ogłoszeniu wyników, a tymczasem to byłeś Ty ;)

Tę relację wrzuć tu, jeśli to nie problem.
[#17] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@Jazzcat, post #16

OK - to krótka relacja FB (sofasceners) z ewakuacji na GERP '26
link
[#18] Re: Gerp 2026 - podsumowanie
Phibrizzo - dlaczego nie ma Cię w credits do tego intra na pouet.net? Próbowałem to uzupełnić, ale się nie da, bo podobno nie istniejesz na pouet.net. Może dodaj się tam jakoś, bo to skandal, że nie widać kto kodował intro z pierwszego miejsca.
A tak poza tym - szacun i gratulacje! OK
[#19] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@MDW, post #18

Dołączam się do gratulacji dla naszych wyśmienitych rodzimych grafików, programistów i muzyków. Z tego co widzę w samodzielnej kategorii muzycznej nikt z naszych ziomków nie startował?

Start w takiej imprezie na pewno należy do bardzo prestiżowych.

Praca w rotacji palety robi wrażenie, choć więcej prac z kategorii ręcznej animacji byłoby mile widzianych! Troszkę szkoda, że animacja w stylu Gobliiins nie jest już tak modna.

Fajne były swego czasu takie kategorie jak demo w Bootblocku dyskietki, choć oczywiście teraz zdecydowanie preferuję dema w pliku DOS z instalacją na dysku twardym.

Jeśli jednak już oldschoolowo to wolę DMS zamiast ADF.

Z tego miejsca chciałbym podziękować też autorom pakietu WHDLoad, dzięki którym te kapryśne (głównie starsze) dema możemy zainstalować na dysku.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 19:43:32 przez Hexmage960
[#20] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@MDW, post #18

Zauwazylem ze nie jestem wyszczegolniony. Ale nie wiedzialem ze jest potrzebny jakis wymog rejestracji.
[#21] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@Phibrizzo, post #20

Gdy próbowałem edytować informacje o produkcji i podać coś do credits to musiałem wpisać: "user" i "user's role". No dostałem błąd, bo wychodzi na to, że ten "user" to musi być faktycznie ktoś istniejący na pouet.net. Nawet nie wiedziałem, że tak jest. Może tego usera da się stworzyć tak po prostu, nie przez rejestrację, nie wiem.

Na demozoo już takich dziwadeł nie ma i widniejesz w credtis.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 20:13:00 przez MDW
[#22] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@MDW, post #21

Na Pouët do creditsów możesz dodać tylko osobę posiadająca konto. Na Demozoo możesz dodać dowolną osobę.
1
[#23] Re: Gerp 2026 - podsumowanie

@mailman, post #22

No to mamy potwierdzenie, dzięki. OK

Wobec tego Phibrizzo - musisz się tam zarejestrować, bo przyszłe pokolenia wywnioskują, że Twoje produkcje kodowało AI i dlatego nie wpisano nikogo na Pouët. szeroki uśmiech
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem