Komentowana treść: MouseMojo
[#1] Re: MouseMojo
Ale super sprawa!
1
[#2] Re: MouseMojo

@Czarek, post #1

hehe ja tak odpalam programy od dawna, wciskam prawy przycisk myszy, sune mysze w gore i puszczam przycisk na rozwinietym menu :P

smieje sie, ciekawy pomysl, raczej bym nie uzywal ale ciekawi mnie jak to wykonano wiec sprawdze dzisiaj moze :)
3
[#3] Re: MouseMojo

@juen, post #2

Duch Maców dotarł do Amigi OK
1
[#4] Re: MouseMojo
Ciekawe, ale takie cztery podstawowe gesty wydają mi się zbyt "generyczne". Trochę kłóci mi się to z menu, które na AmigaOS standardowo otwiera się prawym klawiszem myszy. Gdyby to dało się przestawić na środkowy klawisz myszy.

Chciałbym też jakieś bardziej złożone gesty. Żeby myszą można było "narysować" coś w kształcie litery: L, U, Z, itp... Tak jak to było na stacjach robocznych Sun Spark (nie wiem co tam było - SunOS?). Standardowo były tam myszy trzyprzyciskowe i (jeżeli dobrze pamiętam) przyciskając śwodkowy klawisz można było wykonać wiele fajnych gestów. Pamiętam, że w programie do projektowania CAD gest "Z" resetował powiekszenie (zoom), a gest "U" robił "undo". I gdzieś w okolicach 1999 roku wydało mi się to naprawdę wygodne i zapamiętywało się to natychmiast.
1
[#5] Re: MouseMojo

@MDW, post #4

ewentualnie wymuszenie dzialania w ten sposob, ze gesty zaczyna sie zawsze od dolnej krawedzi ekranu (dla spokoju np zakres 5px), jesli tam nie wcisnieto rmb to program ma nie lapac i po sprawie :)
2
[#6] Re: MouseMojo

@_DiskDoctor_, post #3

Lub gesty myszy z przeglądarki Opera ;->
1
[#7] Re: MouseMojo

@Hellena, post #6

Mówię co było pierwsze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem