Komentowana treść: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!
[#1] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!
Polish Amiga Floppy Preservation Group mogła mieć z tym coś wspólnego
16
[#2] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!
Brawo OK
4
[#3] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!
Ta gra była gdzieś dostępna 26 lat temu? Zupełnie jej nie kojarzę. Pamiętam, że było jakieś „Monopoly” ale na systemowym okienku. A tego nie pamiętam.
1
[#4] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!

@MDW, post #3

Była na płycie ACS #3/2000 (o ile mnie pamięć nie myli).
4
[#5] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!

@MDW, post #3

1
[#6] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!

@rjack, post #5

Kolejna wersja Monopoly, której też nie znałem. Faktycznie jest bardziej systemowy, ale widzę, że to jest bardziej ekran systemowym, a nie okno.

W międzyczasie namierzyłem tamten okienkowy Monopol o który mi chodziło. To jest "HBMonopoly" ((C) 1997-2000 Holger Beer) dostępny za darmo na Aminecie (http://aminet.net/package/game/wb/HBMonopoly). Uruchomiłem go przed chwilą na MorphOS i wygląda na to, że działa zupełnie normalnie.
Nadal podoba mi się ten okienkowy inteface, minimalistyczna, czytelna grafika, podczas gry zapisuje się log z poczynań graczy. Fajnie to wygląda na okienku ale można ją też uruchomić na ekranie w dowolnym trybie wybranym z dostępnych na maszynie.
Gra obsługuje normalną systemową lokalizację, są tłumaczenia na wiele języków. Możne grać do 8 graczy (także komputerowych) i chyba można nawet grać przez sieć.

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2026 18:26:33 przez MDW
5
[#7] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!

@mailman, post #4

Pamięć Cię nie myli ;)
3
[#8] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!

@rygar997, post #7

Ale to było demo, czy pełna wersja na tym ACS ?
[#9] Re: Amiga Biznes 2.2 - pełna wersja dostępna!

@Hellena, post #8

Amiga Biznes v2.2 DEMO
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem