Komentowana treść: Demolka osobista odc. 3 - Tjahzi
[#1] Re: Demolka osobista odc. 3 - Tjahzi
Pozdro Jimior ;))) Elegancko ułożone zestawienie :)
Niebawem się widzimy :)
1
[#2] Re: Demolka osobista odc. 3 - Tjahzi
I cyk, czytam zestawienie i od razu wiem, że jesteś młodszy ode mnie... same dema na AGĘ :P
[#3] Re: Demolka osobista odc. 3 - Tjahzi
"Niestety demoscena nie doceniła tego dema, głównie ze względu na wymagania. Procesor PPC był w Amigach dopiero od roku, a ludzie ledwo co zaczęli się przesiadać na 68o4o/68o6o"

Bo ciężko jest docenić takie demo szczególnie biorąc pod uwagę wymagania. Mimo że PPC był w Amigach dopiero od roku, to w tym demie słabo zaprezentowano potencjał nawet najsłabszego PPC, szczególnie że późniejsze produkcje na 68060 biją to przecież na głowę.
[#4] Re: Demolka osobista odc. 3 - Tjahzi

@lukjan, post #3

Bo ciężko jest docenić takie demo szczególnie biorąc pod uwagę wymagania. Mimo że PPC był w Amigach dopiero od roku, to w tym demie słabo zaprezentowano potencjał nawet najsłabszego PPC, szczególnie że późniejsze produkcje na 68060 biją to przecież na głowę.

Czy ja wiem. Faktycznie patrząc na późniejsze dema z lat 1999-2002 to trudno nie odnieś takiego wrażenia.

W sumie mogę się do czegoś teraz przyznać. Jak dostałem zaproszenie do "Demolki" to coś źle przeczytałem i zrozumiałem, że to chodzi o polskie dema :) i dlatego tylko takie są w moim zestawieniu. Chciałem dobrać takie produkcje, aby również powyciągać trochę smaczków i przypomnieć kilku "towarzyszy".
Mimo wszystko "Absolon" jest ciekawym demem z piękną muzyką, zresztą i zwycięskie demo MaWi z tego samego party również było demem poza produkcjami Anadune tak dopracowanymi stylistycznie (dobra polski Nah-Kolor też próbował to robić ale w mniejszym stopniu).
Oczywiście ja to piszę w kontekście demosceny z lat 92-98, i należy pamiętać, że ludzie którzy wtedy pracowali nad tymi produkcjami mieli od 15 do 25 lat i niebyli profesjonalistami... zresztą ilu wtedy było profesjonalistów od komputerów w naszym kraju? Szczególnie w dziedzinie "multimediów"? Panie dzikie czasy, dzikie czasy.szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech

I cyk, czytam zestawienie i od razu wiem, że jesteś młodszy ode mnie... same dema na AGĘ :P

Dokładnie Norby, ale po rozmowach z ludźmi wiem że większość będzie wspominała dama z A500. A poza tym jak widzisz nie do końca mi nawet o te dema chodziło co o tą całą otoczkę jak wkoło nich powstała. O tym czego się człowiek dowiedział pokątnie od kolegów, albo przeczytał w diskmagach. szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem