[#4]
Re: Demolka osobista odc. 3 - Tjahzi
@lukjan,
post #3
Bo ciężko jest docenić takie demo szczególnie biorąc pod uwagę wymagania. Mimo że PPC był w Amigach dopiero od roku, to w tym demie słabo zaprezentowano potencjał nawet najsłabszego PPC, szczególnie że późniejsze produkcje na 68060 biją to przecież na głowę.
Czy ja wiem. Faktycznie patrząc na późniejsze dema z lat 1999-2002 to trudno nie odnieś takiego wrażenia.
W sumie mogę się do czegoś teraz przyznać. Jak dostałem zaproszenie do "Demolki" to coś źle przeczytałem i zrozumiałem, że to chodzi o polskie dema :) i dlatego tylko takie są w moim zestawieniu. Chciałem dobrać takie produkcje, aby również powyciągać trochę smaczków i przypomnieć kilku "towarzyszy".
Mimo wszystko "Absolon" jest ciekawym demem z piękną muzyką, zresztą i zwycięskie demo MaWi z tego samego party również było demem poza produkcjami Anadune tak dopracowanymi stylistycznie (dobra polski Nah-Kolor też próbował to robić ale w mniejszym stopniu).
Oczywiście ja to piszę w kontekście demosceny z lat 92-98, i należy pamiętać, że ludzie którzy wtedy pracowali nad tymi produkcjami mieli od 15 do 25 lat i niebyli profesjonalistami... zresztą ilu wtedy było profesjonalistów od komputerów w naszym kraju? Szczególnie w dziedzinie "multimediów"? Panie dzikie czasy, dzikie czasy.

I cyk, czytam zestawienie i od razu wiem, że jesteś młodszy ode mnie... same dema na AGĘ :P
Dokładnie Norby, ale po rozmowach z ludźmi wiem że większość będzie wspominała dama z A500. A poza tym jak widzisz nie do końca mi nawet o te dema chodziło co o tą całą otoczkę jak wkoło nich powstała. O tym czego się człowiek dowiedział pokątnie od kolegów, albo przeczytał w diskmagach.