Komentowana treść: Sterownik USBAudio (beta)
[#1] Re: Sterownik USBAudio (beta)
Działa dobrze z moim mikrofonem Blue Yeti OK
7
[#2] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@MUFA-amigaone-pl, post #1

To najlepiej pokazuje gdzie obecnie znajduje się Amiga NG za 2500 euro.
5
[#3] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@rbej1977, post #2

heh
1
[#4] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@rbej1977, post #2

To lekko wina tego, że wszystkie amigowe systemy mają Poseidona (i tam usb audio było chyba o 2008 roku, nieraz dłużej trzeba było poczekać na transfery isochronous), a AmigaOS4.x ma Siriona. Taka decyzja twórców systemu, co poradzić. Najsensowniej by było przejść w AmigaOS4.x także na Poseidona, ale może nie mają zasobów albo nie chcą.
3
[#5] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@rbej1977, post #2

Dla mnie to jasny znak, że platforma sprzętowa oraz system nadal się rozwijają. To chyba dobrze, prawda?
6
[#6] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@RadziN, post #5

Tak 90 lat za Pc-tem
[#7] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@MUFA-amigaone-pl, post #1

W przypadku Sam460 CR/LE dodatkową zaletą jest uwolnienie portu PCI-e 1x OK Póki co tego nie potrzebuję, ale kto wie co tam w przyszłości się wydarzy. Zawdze dobrze mieć taką możliwość szeroki uśmiech
2
[#8] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@Dorian3d, post #6

Raczej nie jesteśmy TU by gonić PC? Ja się cieszę z każdego kawałka softu czy aktualizacji systemu, że komuś nadal się chce! A jak ktoś inny tego nie rozumie to już jego sprawa. Dla mnie NG jest kontynuacją klasycznej idei systemu i mnie to bawi, nie chcę pistormów, wampirów, czy warpów one są dla innych co lubią się tym bawic. Zastanawiam się tylko dlaczego co-po-niektórych uwiera ile się euro na co się przeznacza. Z mojej perspektywy to żałosne zaglądanie do portfela, zaczyna przyprawiać o mdłości. Sam zobacz co się dzieje w wątku obok... sami znawcy Amigi, analitycy od siedmiu boleści, a w czasach jak królowała A500 to zapewne piali z zachwytu. Ale teraz już wiedzą wszystko.
3
[#9] Re: Sterownik USBAudio (beta)

@Djk83, post #7

Zgadza się! Zawsze można wrzucić w PCI-e 1x kontroler na Sil3132 i szybki dysk. A muza na USB i jeszcze PCI zostanie wolne. Ale ja bym w PCI wrzucił SB!Live... chyba czas szukać kontrolera.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem