Komentowana treść: Iris 1.51
[#1] Re: Iris 1.51
co by to było, gdyby nie było...
1
[#2] Re: Iris 1.51

@Bohun, post #1

Gdyby nie Iris to byłoby mailowanie przez www (bleeee, paskudztwo). A gdyby nie Wayfarer to nawet nie byłoby mailowania przez www. Straszny byłby ten świat. Nic tylko odpalać "SuperFroga" i skakać po platformach.

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2026 19:22:13 przez MDW
1
[#3] Re: Iris 1.51

@MDW, post #2

Mi w tej chwili brakuje już tylko obsługi skanera. Resztę tematów ogarniam/mogę ogarnąć z wykorzystaniem softu, jaki jest. No przydałby się teraz jakiś nowy sprzęt :)
[#4] Re: Iris 1.51

@MDW, post #2

Tak, program jest swietny i widac ze Jaca staje na glowie zeby go rozwiajc.
Ja ze swojej strony chcialbym zglosic kilka bledow ale przez to ze Jaca tu juz chyba nie zaglada a adresu
do niego nie znam to nie mam jak (chyba ze przez formularz zgloszeniowy w MOSie)
Dlatego moze sprobuje tutaj.
1. Znikajacy kursor pod dolna krawedzia edytora. Wystarczy nacisac kilka razy ENTER aby zszedl z pola widzenia. Okno sie nie przewija w dol.
Dopiero po nacisnieciu dowlonego innego klawisza okno sie dostosuje.
2. Utrata synchronizacji kursora z tekstem. Mozliwe ze dzieje sie tak po wklejeniu tekstu do edytora.
Kursor gdzies stoi, jednak wpisywany tekst pojawia sie nie w tym miejscu.
3. Ostatni blad bedzie najtrudniejszy w reprodukcji ale tez zwiazny z kursorem. Chcemy ustalic kursor w tekscie
za pomoaca myszki jednak ta pionowa kreska kursora nie pojawia sie i nie wiadomo czy nam sie udalo czy nie.
Dopiero nacisicie jakiego klawisza powoduje ze kursor pojawia sie na ekranie. Blad ten nie zawsze wystepuje.

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2026 23:11:15 przez Phibrizzo
[#5] Re: Iris 1.51

@Phibrizzo, post #4

Znikajacy kursor pod dolna krawedzia edytora. Wystarczy nacisac kilka razy ENTER aby zszedl z pola widzenia. Okno sie nie przewija w dol.

Wygląda na to, że ten błąd został naprawiony w wersji 1.52.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem