[#7]
Re: Amiga Podcast 109 - Don Adan / Wanted Team
Dzięki wielkie za wywiad.
@Don
Dziękuje że o mnie wspomniałeś. Ja jakoś nie byłem świadomy tego że padła Ci maszyna, myślałem że po prostu poszedłeś w stronę tabletów. I myślałem że przechodzisz na sezon zimowy :).
Pamiętam tylko że wysyłałem mejla(e) do Ciebie i było cisza (nie pamiętam czego one dotyczyły).
Swego czasu nawet Sachy się mnie pytał jak Ciebie złapać i wyszło że najlepiej przez prywatną wiadomość na PPA.
Odniosłem wrażenie że jeśli chodzi o pisanie długich postów to o mnie :). Ja mam takie skrzywienie by wszystko było jak najbardziej jasne jak to możliwe i pewnie dlatego takie długasy wychodzą :)
Jeśli chodzi o dogrywkę to ja mam trochę pytań będzie tego trochę. To już sobie Radzik poukłada i rozwinie (tak myślę!)
- Opowiedz (chyba że mi umknęło) jak poznałeś taki twór jak komputer i jaki to był. Jakie miałeś odczucia ? Jakie to były gry.
- Czy to była zx spectrum, czy atari 8 bit, czy może c64. Co o nich sądzisz. Jakie gry widziałeś na te komputery i które Ci się podobają.
- Opowiedz więcej o grach Arcade, jaka była pierwsza gra którą widziałeś i w którą grałeś. Jakie gry Arcade lubisz a jakich nie lubisz i dlaczego. Co było takiego przyciągającego w grach Aracade a czego brakowało grom z Amigi w owym czasie. I jak dużo kasy przepuściłeś na te gry ? :)
- Wiem że pracowałeś z wieloma, opowiedz o pracy przy WHDLoad i Arcadii.
- Opowiedz więcej o grach z Arcadii, trudno było je zdobyć, trudno zpatchować.
- Może warto opowiedzieć o bojach z MoonQuake, pamiętam że trochę mejli wyminiliśmy.
- Opowiedz o projekcie przyspieszenia kickromu, resourcing i przyspieszanie. Jaka była motywacja i jak trudny to był proces, ktoś Ci pomagał przy tym ?
- Jaki muzyczny player był najłatwiejszy a jaki najtrudniejszy ?
- Czy są jakieś projekty niedokończone a nad którymi warto się pochylić.
- Wiem że pracowałeś z Meynafem. Opowiedz więcej, jak do tego doszło i jak się układała praca przy Heroesach II.
- Kiedyś wspominałeś że masz trochę rzeczy na jakiś twardych dyskach (chyba się nie mylę), może warto udostępnić.
- Co sądzisz o Atari ST, czy miałeś styczność na przykład na giełdzie, jeśli tak jak to wyglądało, dużo ludzi się kręciło wokół tego (bo z tego co wiem społeczność Atari ST nie jest tak duża jak amigowa). Czy pracowałeś z kimś od Atari ST.
- Co myślisz o portach gier z innych maszyn ? Czy powinny one zawierać jakąś rozszerzoną treść ?
- Na przykład z Atari ST - jakie gry byś wymienił, godne uwagi.
- Jak wspominasz naszą pracę nad Salomon's Key i Metrocross. Było podejście do Miśka (Crystal Castle) z Atari ST - ale mnie to pokonało.
- Ostatnie pytanie. Kiedy wracasz do żywych jeśli chodzi o Amigę ? Super by było podziałać w jakimś projekcie.
@Sachy
Pozdrowienia i ukłony dla Waszmości.