Komentowana treść: Amigo AI
[#1] Re: Amigo AI
Kapitalna wiadomość ale, przydałoby się wsparcie dla innych amigowych języków programowania np Hollywood.
edit:
Z tego, co widzę, to autor skupia się na aspekcie retro, czyli to nie dla mnie.

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2026 10:44:28 przez Bohun
3
[#2] Re: Amigo AI

@Bohun, post #1

I fajnie, może będą powstawały lepsze produkcje jak ludzie zyskają większą wiedzę i pomoc.
3
[#3] Re: Amigo AI
A czy MorphOS, AmigaOS 4, Aros też na tym skorzystają, czy tylko Amiga68k? Jaki koszt, bo jakoś nie widziałem?

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2026 15:28:06 przez KM_Ender
[#4] Re: Amigo AI

@KM_Ender, post #3

Jaki koszt, bo jakoś nie widziałem?

https://amigo.retroprojects.de/de/membership-plans
[#5] Re: Amigo AI

@mailman, post #4

Subskrybcje srycje.
6
[#6] Re: Amigo AI

@mailman, post #4

Dzięki.
[#7] Re: Amigo AI

@Andriu, post #2

Nie chcę psuć zabawy ale nie będą
1
[#8] Re: Amigo AI

@_arti, post #7

Na razie ludzie się w amiświatku rzucili na "tworzenie oprogramowania" i entuzjazm jest wielki.
4
[#9] Re: Amigo AI

@Krashan, post #8

Jeśli AI zabierze pracę programistom retro, to.... Kto zabierze pracę AI?
2
[#10] Re: Amigo AI

@_DiskDoctor_, post #9

Lepsze AI😎
[#11] Re: Amigo AI

@Krashan, post #8

Jakoś nie widzę żadnych wielkich produkcji. Jak dla mnie klepanie kodu jest fajniejsze, niz generowanie go. Zresztą Claude zupełnie sobie nie poradził w kwestii timera w gcc , którym ostatnio miałem problem. Więc średnio widzę te wspaniałe możliwości. Może w desktopowym i systemowym kodzie, jest ok. Ale daleko mu do zrozumienia dogłębnie problemów, szczególnie metodami bruteforce.
3
[#12] Re: Amigo AI

@_arti, post #7

Nie chcę psuć zabawy ale nie będą

Trochę taka współczesna wersja książek z serii "jak pisać gry". Jedynym realnym efektem będą wpływy na konto od paru naiwnych wpłacających. Dlaczego za każdym razem przekonuję się że LLM-y są marnym doradcą przy rozwiązywaniu problemów z dziedziny technologii? Bo źle zadaję pytania? Czyli muszę sam być doskonale zorientowany w temacie. To do czego są potrzebni ci "asystenci" ? Miesiąc temu Google zapowiedziało wypuszczenie Google Chrome dla systemów linuksowych na ARM. Zapytałem Gemini o to czy już się testowe buildy pojawiły. W końcu od zapowiedzi minął miesiąc. Dostałem w odpowiedzi instrukcję jak ściągnąć deb-a poleceniem wget z zasobów Google. Z takimi parametrami jakby paczki z Chrome były już dostępne. Tymczasem oczywiście nie ma jeszcze żadnych pakietów deb ani nawet deweloperskich testowych kompilacji w innej formie.
[#13] Re: Amigo AI

@sand, post #11

Sonnet czy Opus sobie nie poradził?
[#14] Re: Amigo AI

@Pinto, post #13

próbowałem obu. W końcu sam rozwiązałem problem.
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem