Komentowana treść: Revision 2026 - podsumowanie
[#1] Re: Revision 2026 - podsumowanie
24
[#2] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #1

Gratulacje OK
1
[#3] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #1

Gratulacja ok, racjaOK
1
[#4] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@Sosabowski, post #2

Do intra robiłem tylko graficzki a statuetka pojedzie na Xnium do głównegi programisty - Phibrizzo OK
8
[#5] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #4

Gdzieśtam mi mignęło, że to pierwsze demo, to pracują teraz nad wersją WHDLoad.

To dobrze, np. Chillobits się nie doczekałem.
[#6] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #1

GZ
1
[#7] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #1

Fajne są te statuetki, takie solidne i w jednym kawałku. No i nie rozpadają się w drodze z party do domu jak to mi się już kilka razy zdarzyło (* cough cough *)...

Właśnie się dowiedziałem, że Moonstone, koder intra z drugiego miejsca to Kari-Pekka Koljonen, twórca Hippoplayera. Ha!

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 21:19:53 przez Jazzcat
8
[#8] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #1

Serdeczne gratulacje dla Ciebie, Phibrizzo i innych nagrodzonych!

Bardzo mi też miło, że używasz Deluxe Paint V. Cieszę się, że nie tylko ja widzę w tym programie dobre narzędzie dla grafika. Fajnie, że dzielisz się etapami pracy - pozwala troszkę podpatrzeć jak robią to inni - jak dzielą pracę na szkic i wypełnianie.
4
[#9] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@Jazzcat, post #7

Z Xenium mi się rozleciała ale skleiłem i jest jak nowa
5
[#10] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@misha, post #1

GratulacjeOK
2
[#11] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@flops, post #10

Gratulacje dla WSZYSTKICH TWÓRCÓW OKok, racja
2
[#12] Re: Revision 2026 - podsumowanie
Second Nature dostało wersję finalną. W archiwum jest też dedykowany WHDLoad Slave.

link
2
[#13] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@kempy, post #12

Oo. I to jest myśl OK
[#14] Re: Revision 2026 - podsumowanie

@kempy, post #12

Z sekcji komentarzy na Pouet:

"Thank you for the final with whdload. Trying it out on pistorm and all effects except one works fine on it (with every possible setting) : fireflies on the light bulbs are not visible whatever setting. Is this a limitation of the AGA or something else?"

That is a PiStorm issue. Because it can't talk to the chip ram quick enough, it employs caching on the chip-ram which you cannot switch off. Problem is, it can only track the CPU access to chip-ram, so when you build pixel plotting SMC code with the blitter, you have to manually clear the caches after the blits.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem