• Opis

Gdzieś na forum pojawiło się kilka wypowiedzi, nt. używania AI do Pixel Artu. Ja osobiście, to raczej w takim, powiedzmy, Cartoonowo-Graffitowym stylu siedzę, który ewentualnie gdzieś tam trąca tę dziedzinę, choć jeszcze sporo nie umiem, a czasu na naukę brak, no ale zaprzęgłem Banana do roboty. Najpierw zrobiłem grafikę w 24-bit (właśnie z drabiną w chmurach, prompt wyszedł nieźle, bo obrazek jest w 95% tego, co oczekiwałem), a potem kazałem mu to wrzucić do Pixel Artu w 32 kolorach. Nie trzymał się do końca ilości kolorów, więc dalszą redukcję przeprowadziłem już w PPaint'cie. No i tak to wyszło.

zamieścił: don_rafito

data: 2026.04.14 20:35

kategoria: Rysunki / don_rafito

rozdzielczość: 1377x768

odsłon: 21

komentarzy: 2

Ocena użytkowników: 5 (oceniających: 3)
Zaloguj się by zagłosować.

[#1] Re: Drabina do nieba
Bardzo fajne. Szacunek za nieściemnianie ile to się nasiedziałes nad tymi chmurkami pixel po pixelu.
[#2] Re: Drabina do nieba

@Ralpheeck, post #1

Pół godziny walki z promptem, wiadomo to dodaj to odejmij, potem korekta jasności i kontrastu. Potem zaś do Nano Banana i zrób Pixel Arta w 32 kolorach. I zaś z 20 minut do przyciemnij, do rozjasnij, popraw chmury, nie takie światło etc. No i wypluł w końcu to. Potem zaś korekta kontrastu i jasności. I na koniec wrzuciłem do Personal Painta. Redukcja kolorów do 32 oraz drobne poprawki. W sumie jakieś 1.5 godziny.

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2026 00:22:38 przez don_rafito
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem