Komentowana treść: Directory Opus 5.97
[#1] Re: Directory Opus 5.97
Dobra, może jestem ślepy ale jak zainstalować? Po prostu podmienić pliki z 5.8 na te z archiwum?
[#2] Re: Directory Opus 5.97

@sunater, post #1

Zwykle tak to się odbywa w AmigaOS. Chyba, że w readme pisze inaczej.
[#3] Re: Directory Opus 5.97
Wczoraj 5.97, dzisiaj już 5.98:
link
2
[#4] Re: Directory Opus 5.97
DOpus to najlepszy fillemanager jakiego znam, ale jakoś od samego początku nie jestem w stanie przyzwyczaisz się do idei wolnego interfejsu w wersji 5.. Dalej używam v4.
Cudownie byłoby gdyby autor obecnych poprawek dodaj możliwość przełączania ui na stary styl, ale przypuszczam, że to nie realne..

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2026 07:12:01 przez x01
2
[#5] Re: Directory Opus 5.97

@x01, post #4

Zgadzam się z Tobą DOpus kopiuje też pliki o wartości 0B czego np.Filemaster nie kopiuje.
2
[#6] Re: Directory Opus 5.97

@x01, post #4

W czasach gdy A1200 była moim jedynym kompem (około połowy lat 90), DOpus Magellan był moim ulubionym managerem plikowym, ograniczenia tradycyjnych dwuokienkowców mi przeszkadzały.
7
[#7] Re: Directory Opus 5.97

@miro_78, post #5

Pamięć jest zawodna, ale pamiętam że nie miałem tego problemu. FM 2.2.
Aż odpaliłem emulator na androidzie.
Filemaster kopiuje pliki 0B.
[#8] Re: Directory Opus 5.97

@atalante, post #3

d<ięki za info.wczoraj po 20 godzinie dnia ściągnąłem go na mego PowerBooka G4 i działał.Tylko muzyki ,inter i dem nie odtwarzał ale grafikę z scene explorer '97 wyświetlał na mym sprzęcie.Tak więc do częci mojej Bazy Danych mam dostęp.szeroki uśmiech
[#9] Re: Directory Opus 5.97

@wali7, post #6

Nie neguję. Ja od zawsze wolałem klasyczny, a teraz kiedy na Linuxie używam WM to używanie myszki przeszkadza mi. Chciałbym móc używać DOpusa z klawiatury. Wydaje mi się, że w ostatnim FileMasterze da się używać z klawiatury, może nie super intuicyjnie, ale da się. Niestety wolę DOpusa 🤭 Konflikt tragiczny..
1
[#10] Re: Directory Opus 5.97
Jest i 5.99:
link
4
[#11] Re: Directory Opus 5.97

@atalante, post #10

5.100
link

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2026 11:44:37 przez x01
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem