Komentowana treść: Pakiet Lumi
[#1] Re: Pakiet Lumi
Oba programy wieszaja mi amige ok, racja
3
[#2] Re: Pakiet Lumi

@QUAD, post #1

Potwierdzam. Przy odpaleniu dowolnego ASL (ścieżka, katalog) - zwis. I to taki, że wymaga wyłączeni Amigi szeroki uśmiech
[#3] Re: Pakiet Lumi

@QUAD, post #1

Git, bo uzywam starego ale lekkiego amiftp. Rxo troche ciezki. Nawet przez chwole myslalem zeby posiedziec nad tematem - skorzystac z jakies open biblioteki ftp I tylko zrobic gui w 3.2.. mam nadzieje ze program nie jest tylko po niemiecku
[#4] Re: Pakiet Lumi

@mateusz_s, post #3

klientów ftp jest masa. polecam guiftp lekki, oraz bardziej wypasiony mftp ale też lekki w porównaniu do innych :)
1
[#5] Re: Pakiet Lumi

@juen, post #4

U mnie na początku ruszyło, klasyczny dwupanelowiec (local i ftp) MUI, połączyło z FTP i pobrało pliki. Można powiedzieć sukces, wszystko działa. Ale kolejne próby z zapamiętanym FTP - nie łączy do serwera bo bsdsocket error (opusowy klient w tym czasie łączy), żółte guru i "claude worker error"
[#6] Re: Pakiet Lumi

@juen, post #4

klientów ftp jest masa. polecam guiftp lekki, oraz bardziej wypasiony mftp ale też lekki w porównaniu do innych :)

A ile z nich obsługuje protokoły FTPS i SFTP? Ja dotychczas znałem jeden - RnoXfer.
1
[#7] Re: Pakiet Lumi
Zarówno na FS-UAE, jak i na realnym sprzęcie zwiecha totalna. Wszystkie wymagania są spełnione, często z nadmiarem.
Chciałem zamienić tym produkt RNO, bo faktycznie przyciężki i jakoś nie chce działać z SFTP, ale nie da się.
Poczekam więc na działającą wersję.
[#8] Re: Pakiet Lumi

@vojo, post #5

No właśnie - on jest w sumie fajny, z nowoczesnym (albo raczej - dzisiejszym) UI i SSL tylko... żeby działał
[#9] Re: Pakiet Lumi

@Gandalf, post #7

Dopus Magellan doczekał się SFTP. https://github.com/midwan/dopus5allamigas/releases
1
[#10] Re: Pakiet Lumi

@_arti, post #2

Sztuczna inteligencja szeroki uśmiech
[#11] Re: Pakiet Lumi

@ppill, post #9

Owszem ostatnio się doczekał, ale jakoś Magellan nie leży mi "na codzień".
Chcę mieć do tego osobny program (podobno jest właśnie kilka), a nie zamiennik Workbencha.
Dawno temu nawet "testowałem" Magellana jako taką alternatywę, ale mi nie podszedł pomimo, że trochę czasu poświęciłem na jego konfigurację. Jakaś wersja z płyt wtedy "dostępnych", więc około dwadzieścia, pewnie, kilka lat.
Nie wiem, co się z nim działo przez cały dotychczasowy czas, ale trzymanie takiego oprogramowania TYLKO dla SFTP mija się z celem.

Ostatnia aktualizacja: 28.04.2026 19:43:08 przez Gandalf
[#12] Re: Pakiet Lumi

@lukjan, post #10

A daj spokój. PPA to chyba jedyne miejsce, które odwiedzam, gdzie za dużo się nie rozmawia się o tym ogłupiaczu ludzkości. I niech tak zostanie.
3
[#13] Re: Pakiet Lumi

@vojo, post #5

U mnie na początku ruszyło, klasyczny dwupanelowiec (local i ftp) MUI, połączyło z FTP i pobrało pliki. Można powiedzieć sukces, wszystko działa. Ale kolejne próby z zapamiętanym FTP - nie łączy do serwera bo bsdsocket error (opusowy klient w tym czasie łączy), żółte guru i "claude worker error"

Przetestowałem dziś na X5000. Objaw podobny, przy pierwszym odpaleniu wszystko ok. Klient działa jak złoto, no ale po zamknięciu programu i próbie kolejnego otwarcia jest już zwiecha. No ale, cóż pierwsze śliwiki robaczywki, jak gościu dopracuje program, to może być fajna alternatyw dla klienta od RNO.
[#14] Re: Pakiet Lumi

@MUFA-amigaone-pl, post #13

Jesli za pierwszym razem dziala, a potem sie wiesza to najprawdopobniej wczytuje juz cos ze zmienionej/zapisanej konfiguracji co wiesza program.
Mozna sprobowac skasowac wszystkie pliki programu.
Potem zainstalowac od nowa.
Sprawdzic czy dziala.
Jak dziala zawsze za pierwszym razem to szukac pliku, ktory powoduje wieszanie.
A potem albo go zawsze usuwac, albo ustawic tak, zeby nie powodowal zwiechy.
To pewnie bedzie jakis config czy plik z ENV

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2026 07:45:19 przez Don_Adan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem