Komentowana treść: "MegaRace" - gra, której nie było
[#1] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Mam moduł FMV
Potestuje
1
[#2] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Ciekawe czy to inny "build" wersji demo od tego który ukazał się na "cd32 gamer".
[#3] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@Dorian3d, post #1

Nie trzeba FMV, przecież to coś jak Microcosm, tylko niedorobione.
1
[#4] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Nie tak dawno wpadlem na zapowiedz tej gry w jednym z numerow MA i zastanawialem sie czy ta gra sie ukazala na Amige.
Teraz juz wiem ze nie.
[#5] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@Phibrizzo, post #4

Nova Storm też miała być, ale zarzucono ją po upadku Commodore.
1
[#6] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Mam to na PC. Filmiki mają fajny klimat tamtych lat. Grafika w grze jest fajna, ale dziwnie się jeździ. W dniu premiery jako całość ta gra na pewno robiłaby wrażenie.
1
[#7] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
To działa na CD32? OK
1
[#8] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Model jazdy był lepszy w MegaRace czy Lotus? Tak mnie ciekawi czy bym w to długo grał. Grafika oryginalna jak na rok wydania.
[#9] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@marianoamigo, post #7

A tu 3DO:

1
[#10] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Ale EXTRA super
Nie spodziewałem się, że było coś więcej niż zapowiedzi tej gry na CD32OK
Obowiązkowo przetestuję na zywej CD32 ok, racja
1
[#11] Re: "MegaRace" - gra, której nie było
Szkoda ze nie wyszło. Na tamte lata robiło by wrazenie jak microcosmos juz wspomniany. Pamietam jak wyszła druga część megarace na pc - tak sama technika ale robiła wrazenie niesamowite ze sie czlowiek zastanawiał czy to 3d czy film.
[#12] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@marggines, post #11

Megarace mi za bardzo nie szkoda (chociaż lepiej jakby był niż nie, bo przecież to "multimedialna konsola" ). Ale Nova Storm już szkoda...

Ostatnia aktualizacja: 29.04.2026 13:48:14 przez Jacques
[#13] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@Jacques, post #12

Ale Nova Storm już szkoda...

Było też jakieś demo ? Tytuł kojarzę, że miał wyjść, tak samo jak i MegaRace, ale że było demo tego drugiego to nie wiedziałem
[#14] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@marggines, post #11

Muszę powiedzieć że po gównianych filmikach CDXL, to gierka robi wrażenie. Ciekawe, czy format animacji ma jakąś kompresję.
[#15] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@Hellena, post #13

Nie wiem, nigdy nic nie wypłynęło w każdym razie.
[#16] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@marianoamigo, post #14

Tak, też jestem bardzo ciekaw formatu animacji, podobnie jak w Microcosmos - animacja prezentują się wyśmienicie, chociaż na pierwszy rzut oka animacja z Microcosmos wydaje się mieć "lepsze kolory"- lepiej spasowana paleta, lub więcej kolorów na ekranie ok, racja
[#17] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@BULI, post #16

No to u mnie było tak. Pamiętam jak się śliniłem do screena Megarace w MA chyba - taki mały był, coś jak dwa znaczki pocztowe:). Po ukazaniu się tego njusa zassałem iso, spaliłem płytkę (nabazgrałem na niej z radością MEGARACE CD32:)) i poleciałem do CD32. Odpalam sprzęta a on tak średnio widzę chce działać - szybka diagnoza - zasilator odchodzi. Kupiłem RT65b, druknąłem obudowę z thingiversa, przełożyłem okablowanie z oryginału i baja, CD32 śmiga. Wsadziłem płytę, zaskoczyła, mieli, mieli - jest menu. Practice i coś tam drugiego - odpalam drugie - pewnie w practice będzie sama jazda, bez filmów. I wczytuje się, po chwili (dłuższej) filmik się odpala i leci - jakieś 5s a potem zacinka i doczytuje (strasznie długo) a czytnik niesamowicie rzęzi. No nic cd zdycha. Szczęściem na półce leży kupiony na zaś KSS-212A. Wczoraj po robocie lecę do dziupli wymiankę robić. Rozebrałem dziada i jakież było moje zdziwienie, to nie laser siadł tylko zębatka napędu głowicy zęby straciła.
Już zamówione. Będzie koło 20 maja. Megarace czeka na testy. Taki to był mój tydzień z życia złomiarza. Taka zębatka:

.
[#18] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@fazior, post #17

Też przerabiałem motyw z zębatką ok, racja
[#19] Re: "MegaRace" - gra, której nie było

@BULI, post #18

Ok, zębatki przyszły. Laser jednak wymagał zmiany też. Konsolę sprawdziłem, napięcie na rt65b podkręciłem tak, że na kondensatorach przy ramie mam 5,01 v a i wszystko ładnie gra i buczy. Ale nie megarace, wiesza się to co chwilę. Nawet nie tyle że się wiesza, tylko resetuje co chwilę konsolę. Testował to ktoś na oryginalnym sprzęcie?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem