Komentowana treść: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4
[#1] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4
Dla MorphOS też jest. Kilka rzeczy jest jeszcze do zrobienia, ale generalnie działa.
5
[#2] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@MDW, post #1

Ogólnie zauważyłem że czasami są rzeczy wspominane że są na Amiga OS4 natomiast o wersji na MorphOS nie ma nic napisane, mimo że jest taka wersja.
[#3] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@Solo Kazuki, post #2

Ja już się przyzwyczaiłem i olewam to.
Albo może dlatego tak się dzieje bo jedna z wersji zawsze będzie lepsza od tej drugiej.🤣
[#4] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@MDW, post #1

Do skasowania...

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2026 14:30:29 przez waldiamiga
1
[#5] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@Solo Kazuki, post #2

A to nie jest przypadkiem tak, że ktoś siedzący w temacie AmigaOS 4 zgłasza newsa do publikacji nieświadomy tego, że jest wersja na MorphOS i tym samym moderatorzy zwyczajnie nie mają tej wiedzy w momencie publikacji?
2
[#6] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4
Oooo super, że pojawił się ten projekt! OK Wpisuję go bezwzględnie na 1. miejsce mojej listy tytułów do ogrania pod AmigaOS 4 jak już kiedyś tam się odgrzebię z góry tematów o wyższym priorytecie ok, racja
1
[#7] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@Djk83, post #6

Wymagania dla portu dla AmigaOs4 wygenerowane przez Ai są błędne.
Nawet sam patch umieszczony przez AI dla AOS4 usuwa "SDL_WINDOW_OPENGL"
Gra chyba trzyma u mnie (chyba ograniczenie VSYNC) 60 latek klatek w software render dla SDL2
QEMU PEG2 SM502 Mac M4.
2
[#8] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@markusg, post #7

Tutaj 1920x1080 w software render QEMU PEG2 SM502 Mac M4.
Nie mam na tej maszynie (Mac M4) z QEMU z nowego sterownika ATI dla QEMU ale powinno być jeszcze szybciej.

2
[#9] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@markusg, post #8

To wrzuć gdzieś swoją kompilację, bo bym trochę pograł, a ta wersja AI za bardzo do grania się nie nadaje.
1
[#10] Re: Alien Breed 3D HD dla AmigaOS 4

@MUFA-amigaone-pl, post #9

Nie robiłem własnej kompilacji. Testowałem tą od Maijestro.
Sama wersja Alien-Breed-HD ma status beta. Trzeba chyba jeszcze trochę poczekać aby działała lepiej.
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem