Komentowana treść: Amelinium 0.4
[#1] Re: Amelinium 0.4
Kawał softu, taki AWeb to mu może glany czyścić.😎
3
[#2] Re: Amelinium 0.4
Dzisiaj HTML5 i CSS3 to podstawa, większość stron jest oparta o grid I flex w CSS3, liczę na to że za jakiś czas będzie przeglądarka godna na współczesne strony. Co prawda YouTube to można zapomnieć nawet w pistormie ale większość stron internetowych spoko szeroki uśmiech
1
[#3] Re: Amelinium 0.4

@NaczelnyFA, post #2

v0.5 będzie obsługiwała w podstawowym stopniu flex, dlatego strona pouet.net zacznie śmigać, a przy okazji być może jakiś promil stron wiecej

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2026 11:55:17 przez juen
3
[#4] Re: Amelinium 0.4

@juen, post #3

Na pistormie mam problemy pod os 3.2 , przeglądarka bardzo długo się uruchamia, i bardzo długo ładuje strony, u mnie na stronie przynajmniej na froncie nie ma jQuery, możesz sprawdzić 24ogloszenia.pl a jednak długo mieli
[#5] Re: Amelinium 0.4

@NaczelnyFA, post #4

nie ma znaczenia czy jest jquery ponieważ js w ogóle nie jest obsługiwany. za pierwszym razem czcionki są pobierane więc przy wolnym necie chwilę może to potrwac, pierwsze wejście na stronę będzie długie, jeśli drugie jest równie długie to dopiero jest problem :) czas ładowania się nie bierze z nikąd, ilość obrazków, reguł css itd WSZYSTKO jest parsowane, a po za ładowaniu się strony jest tylko szybki render z cache. sprawdzę te stronę, ale to raczej nie target tego produktu
2
[#6] Re: Amelinium 0.4

@juen, post #5

Później siądę do tego i zrobię dogłębne testy, dla prostych stron internetowych to kawał dobrej roboty, może uda się zrobić godna przeglądarkę na klasyka bo tego naprawdę brakuje
[#7] Re: Amelinium 0.4

@NaczelnyFA, post #6

sprawdzilem u siebie na 060 100mhz, drugie wejscie zajmuje 15sek 1280x1024 32bit true color. podejrzewam, ze na pistormie to powinno zajac jakies 4sek (nie wykluczam, ze jakis blad mogl na 0.4 byc, ktorego juz nie ma na 0.5 dla tej strony)

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2026 12:46:09 przez juen
1
[#8] Re: Amelinium 0.4

@juen, post #7

Też około 10-15 sekund jak u mnie, ale to wpływ na to może mieć wiele przyczyn, spowolnienia neta, łącza, czas odpowiedzi z serwera, wielkość grafik itp. nie wiem jak zrobić stała rozdzielczość przeglądarki żeby okno nie zasłaniało mi belki xd co chwilę muszę to zmniejszać . Wracając do tematu będziesz miał grid, flex I gradienty to 90% stron powinno normalnie się wyświetlać jak będzie skomplikowanego bootstrap na stronie
[#9] Re: Amelinium 0.4

@NaczelnyFA, post #8

ale 10-15 sekund to super wynik, bo to mowimy o czasie od A do Z, czyli wszystko zaladowane od gory do dolu od lewej do prawej, wszystkie grafiki skonwertowane itd itp, przykladowo na ibrowse ladowanie ppa.pl na 060 100mhz do ostatniego obrazka trwa z minute u mnie. no nic robimy co sie da i do przodu :)

ps: na pewnym etapie bede sie staral, zeby jednak strona sie pojawila jeszcze w trakcie parsowania...

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2026 13:05:47 przez juen
4
[#10] Re: Amelinium 0.4

@juen, post #9

Z czasem będzie lepiej, tylko zrób jeszcze proszę żeby okno przeglądarki było pod belką główna żeby tego nie trzeba było zmniejszać za każdym razem jak chcesz przełączyć ekrany. Albo ikonkę do zapisywania wysokości i szerokości okna przeglądarki i nic więcej mi nie potrzeba szeroki uśmiech
2
[#11] Re: Amelinium 0.4

@NaczelnyFA, post #10

@Juen. Świetna robota. Wersja 1.0 zbliża się wielkimi krokami.
3
[#12] Re: Amelinium 0.4

@zilog, post #11

Dobrze że się coś dzieje w amigowym świecie, ja nie liczę na żadną wersję 0.5 czy 5.0 dla mnie najważniejsze żeby działało to znośnie, @juen robi świetną robotę z tym że on jest sam do tego, ja będąc programistą nie miałem nigdy styczności z programowaniem dla amig, mimo iż chętnie bym mu pomógł w pracach nad softem, bo tego aktualnie bardzo brakuje
5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem