Komentowana treść: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4
[#1] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4
Jeśli byłby to Radom break to czy byłaby to pierwsza gra na Amigę powiązana z Radomiem?
3
[#2] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4

@Mirq, post #1

Z Radomiem to symulator lotniska najlepiej.
7
[#3] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4

@michal_zukowski, post #2

No nie wiem...może być strzelanka, z bronią z "Łucznika"
1
[#4] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4
Ładnie to wygląda i wygląda, że bardzo sprawnie działa. Zakładam, że bez problemu trzyma 60 FPS w dowolnej rozdzielczości typowej dla danej karty graficznej. Podobają mi się te cienie pod wszystkim.

Mechanika gry oklepana aż do bólu. Ale jednak w ciekawy sposób odświeżona, więc też nie jest źle. Poza tym ja lubię „arkanoidy”, więc od razu przy tego typu grach daję plus.

Od razu rzucił mi się w oczy pewien mikro-detal polegający na umieszczeniu informacji o punktach, liczbie kulek i etapie w tle gry, a nie jako typowy HUD. Niby nic, a od razu zwróciłem na to uwagę. Zawsze podobało mi się gdy w grach udało się zrezygnować z wielkich paneli zmniejszających obszar roboczy, z elementów przysłaniających rozgrywkę. Zresztą to samo dotyczy programów użytkowych.

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2026 11:52:59 przez MDW
1
[#5] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4

@MDW, post #4

U mnie trzyma 60fps ze wszystkimi bdetalami włączonymi na max. No i tak, też bardzo lubię Arkanoidy, szkoda że ten jest z lewej do prawej, a nie klasyczny z dołu do góry, no ale ok też dostarcza spodziewanej formy relaksu.
1
[#6] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4

@MUFA-amigaone-pl, post #5

szkoda że ten jest z lewej do prawej

A wiesz, że w pierwszej chwili też o tym pomyślałem. Jeżeli nie w górę to chociaż w lewo. Jakoś bardziej mi pasuje niż w prawo. Ale myślę, że po 15 minutach grania też bym się przyzwyczaił i zamiast próbować grać w lustrze.
[#7] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4

@MDW, post #6

Łatwa, nie wiem po co jest poziom kids, skoro na poziomie normal przeszedłem całość za pierwszym podejściem. Być może opcja hard dostarczy jakichś wyzwań.
1
[#8] Re: Radon Break - nowa gra dla AmigaOS 4

@MUFA-amigaone-pl, post #7

Ja lubię łatwe gry, ale to chyba jednak przesada nawet jak dla mnie. Żyjemy w czasach aktualizacji, więc kto wie - może pojawi się tryb „very hard” albo kolejne poziomy z jakimiś nowymi atrakcjami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem