Komentowana treść: Orbital Mission - w sprzedaży
[#1] Re: Orbital Mission - w sprzedaży
Wszystkie dobre rzeczy zaczynają się na AmiParty.
2
[#2] Re: Orbital Mission - w sprzedaży

@_DiskDoctor_, post #1

Oczywiście fabuła w wersji demo nie miała nic wspólnego z fabułą pełnej wersji tam na szybko została wymyślona dla żartu wojna pomiędzy nacją Atari i Amigowców
3
[#3] Re: Orbital Mission - w sprzedaży
Gra jest bardzo tajemnicza. Wyróżnia ją niepokojąca atmosfera z pozoru cichej i opuszczonej bazy kosmicznej.

Ja bardzo lubię tajemnicze gry, przykładowo Tir Na Nog, Platoon z Commodore 64, gdzie rozgrywka nie jest oczywista i za każdym rogiem czają się różne niespodzianki - zarówno te niebezpieczne, jak i przyjazne.

W wielu grach z Commodore 64 nie wiedziałem na czym polega rozgrywka i wlicza się w to nawet Paper Boy, Cauldron 2 i wiele innych, których tytułów nie pamiętam. Nie jestem pewien, czy to z powodu młodego wieku, czy też być może bujnej wyobraźni, którą natura mnie obłaskawiła (odnoszę takie wrażenie).

Oczywiście cel wielu gier znałem od razu - np. Arkanoid, Boulder Dash (m.in. z Commodore 64), ale nadal świat gry był czymś wielkim, niepoznanym, ale dzięki temu fascynującym.

W późniejszym okresie odczuwałem to już inaczej, ale tajemnice w grach odbierałem w równym stopniu.

Każda moneta ma dwie strony, więc mimo pozytywnych aspektów tych emocji, odczuwałem też negatywne.

Takie są moje doświadczenia.

Wracając do tytułowej gry, gratki dla Awesome Games, czyli Tukinema i Eightbma za opracowanie nowej, dopieszczonej produkcji. Niestety z zakupem się muszę wstrzymać, zważywszy że mam drobne zaległe zakupy, ale w połowie miesiąca powinienem mieć już taką możliwość, i oczywiście wspieram Was całym sercem jako ludzi, którzy wydają na Amigę nowe produkty. Dokładnie tak samo, jak wspierałem Amigowców za czasów MA i ACS.

Dobrze, że cyfrowa gra zawiera PDF z instruktażem (a wersja Box zapewne książeczkę), co się tu przyda!

Fajne są wymagania, OCS i Kickstart 1.2 to dość minimalny setup (standard to OCS i Kickstart 1.3), ale zagrają sobie fani Amigi z dowolnymi konfiguracjami w domu.

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2026 00:07:48 przez Hexmage960
2
[#4] Re: Orbital Mission - w sprzedaży
O SUPER OK
A co z wersją cyfrową? Będzie?
1
[#5] Re: Orbital Mission - w sprzedaży

@BULI, post #4

Każdy nabywca wersji fizycznej otrzymuje również dostęp do wersji cyfrowej.

Zdaję się, że wersja cyfrową nie będzie dostępna do nabycia osobno, a Tukinem za rok ją umieści na itch.io lub Aminecie.

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2026 17:41:56 przez mailman
[#6] Re: Orbital Mission - w sprzedaży

@BULI, post #4

Sklep nie prowadzi sprzedaży samych cyfrowych wersji. Ja nie chcę wrzucać gry cyfrowo na itch i wołać o pieniądze. Z czasem wstawię pewnie grę cyfrowo za free, tak jak to było w przypadku Electromana, AmiHERO i AmiRobbo 2. Jednak jeszcze w pierwszej kolejności na itch oraz aminet pójdzie Santastic oraz Farmiga. Myślę, że jeszcze jesienią Farmigę wystawię, a Santastic zimą. Orbital Mission raczej w przyszłym roku, chyba że sprzedaż wersji pudełkowych pójdzie bardzo dobrze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem