Komentowana treść: A600 Junior w sprzedaży
[#1] Re: A600 Junior w sprzedaży
Tylko kickstartu brakuje na płycie?
[#2] Re: A600 Junior w sprzedaży

@amikoksu, post #1

Zdobycie i montaż we własnym zakresie.
1
[#3] Re: A600 Junior w sprzedaży
Amiga 600 to moja pierwsza Amiga i najgłupszy Ami produkt od Commodore, dlatego mnie ten projekt bardzo dziwi
4
[#4] Re: A600 Junior w sprzedaży

@lukjan, post #3

500 funtów za gołą płytę bez układów? Jaki to ma sens jak taniej można mieć A1200 + pistorm, obudowe 1200+klawiaturę+Mistera, i całe mnóstwo innych opcji?
Oczywiście autor ma prawo zrobić sobie własną płytę, podziwiam umiejętności i chęci.
1
[#5] Re: A600 Junior w sprzedaży
Dla mnie Amiga 600 była najładniejszą ze wszystkich AmigOK
3
[#6] Re: A600 Junior w sprzedaży

@Raul, post #4

Jest napisane, że jest w pełni złożona z układami. Nie ma tylko romów.
3
[#7] Re: A600 Junior w sprzedaży
Z tego co widać na stronie są 2 opcje cenowe, 350 funtów jeśli dostarczy się działająca płytę główną skąd pozyskują układy, lub właśnie 500 funtów kiedy składają płytę Ze swoich podzespołów ( bez ROM).
3
[#8] Re: A600 Junior w sprzedaży

@Krencik, post #7

109€ za płytę z elementami pasywnymi: https://idoregesz.hu/product/amiga-600-junior-graphite-v14-pcb-board-with-autoplaced-passive-parts/

59€ kosztowało same PCB: https://idoregesz.hu/product/amiga-600-junior-graphite-v14-bare-pcb/
[#9] Re: A600 Junior w sprzedaży
Trochę o samym sklepie. Zaskoczyła mnie cena pudełek (odwzorowujących oryginalne kartony). Karton do Amigi 2000 (którego strzępy niestety są u mnie w garażu), kosztuje 55 funtów. Tymczasem mniejszy karton od Amigi 4000 jest w cenie 71 funtów. Drogo, to mało powiedziane
3
[#10] Re: A600 Junior w sprzedaży

@Commodore128D, post #9

Amigowy świat jest pełen biznesowych okazji, w których możesz pokonać konkurencję niższą ceną.
6
[#11] Re: A600 Junior w sprzedaży

@Krashan, post #10

Ja z biznesem mam niewiele wspólnego i sobie to cenię w moim życiu. Jednak z tego co wiem to tak wysoka cena generuje tzw. popyt latentny, czyli taką sytuację, kiedy można by zarobić, sprzedając więcej sztuk z mniejszą marżą.
3
[#12] Re: A600 Junior w sprzedaży

@lukjan, post #3

To byla kiepska Amiga przed laty, ale obecnie to chyba najlepsza, bo najmniejsza, najwygodniejsza a w srodu i tak zmiesci sie wszystko co trzeba :) Ostatnie 10 lat rzucily calkiem inne swiatlo na ten model i wyglada na to ze wyprzedzal on po prostu swoje czasy ;)
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem