• Opis

OCS 32 kolory, 320x256, Deluxe Paint V

1 miejsce w pixelart gfx compo na ROMA.EXE

Miał być Rzym: Tyber, Most św. Anioła, Bazylika św. Piotra...
Ale kot Schrödingera uciekł z pudełka, wlazł w kadr i zasłonił pół miasta.

.misha.

zamieścił: misha

data: 2026.06.24 00:34

kategoria: Demoscena / Pixel art

rozdzielczość: 1280x1024

odsłon: 49

komentarzy: 4

Ocena użytkowników: 5 (oceniających: 7)
Zaloguj się by zagłosować.

[#1] Re: Schrödinger's Cat on the Run
Amigowe iff'y, fazy itp. są tu: https://files.scene.org/get/parties/2026/roma.exe26/pixel-graphics/cat_by_misha.zip
[#2] Re: Schrödinger's Cat on the Run
Super
rysujesz amigową myszą?
btw - czemu nie Brillinace? Kwestia przyzwyczajenia czy coś innego?
[#3] Re: Schrödinger's Cat on the Run

@jokov, post #2

Generalnie pikseluję myszką. Zdecydowanie wybieram myszki optyczne lub skonwertowane na optyczne. Nie mam cierpliwości do kulkowych. Jedyna kulkowa, której jednak czasami używam do porysowania na Amidze to ta z CDTV, ale nawet ona musiała przejść gruntowy remont i wymianę kulki na nową, bo oryginalna guma na kulce zaczęła się sypać.
Myszką optyczną łatwo można uzyskać ładne łuki, odpowiada mi też ich wyższa czułość, którą w wielu modelach można przełączać w locie.
Brillance?
Mam nawet do dziś pudełkowego Brillance. Trochę go używałem ale chyba zawsze preferowałem prostą filozofię i workflow Deluxe Paint... Do Brillance nie zdążyłem się przekonać bo przerzuciłem się na rysowanie aerografem w 24 bitach w Aura/TVPaint...

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2026 00:22:36 przez misha
[#4] Re: Schrödinger's Cat on the Run
Piękna praca. OK
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem