• Opis

OCS 32 kolory, 320x256, Deluxe Paint V

1 miejsce w pixelart gfx compo na ROMA.EXE

Miał być Rzym: Tyber, Most św. Anioła, Bazylika św. Piotra...
Ale kot Schrödingera uciekł z pudełka, wlazł w kadr i zasłonił pół miasta.

.misha.

zamieścił: misha

data: 2026.06.24 00:34

kategoria: Demoscena / Pixel art

rozdzielczość: 1280x1024

odsłon: 34

komentarzy: 4

Ocena użytkowników: 5 (oceniających: 6)
Zaloguj się by zagłosować.

[#1] Re: Schrödinger's Cat on the Run
Amigowe iff'y, fazy itp. są tu: https://files.scene.org/get/parties/2026/roma.exe26/pixel-graphics/cat_by_misha.zip
[#2] Re: Schrödinger's Cat on the Run
Super
rysujesz amigową myszą?
btw - czemu nie Brillinace? Kwestia przyzwyczajenia czy coś innego?
[#3] Re: Schrödinger's Cat on the Run

@jokov, post #2

Generalnie pikseluję myszką. Zdecydowanie wybieram myszki optyczne lub skonwertowane na optyczne. Nie mam cierpliwości do kulkowych. Jedyna kulkowa, której jednak czasami używam do porysowania na Amidze to ta z CDTV, ale nawet ona musiała przejść gruntowy remont i wymianę kulki na nową, bo oryginalna guma na kulce zaczęła się sypać.
Myszką optyczną łatwo można uzyskać ładne łuki, odpowiada mi też ich wyższa czułość, którą w wielu modelach można przełączać w locie.
Brillance?
Mam nawet do dziś pudełkowego Brillance. Trochę go używałem ale chyba zawsze preferowałem prostą filozofię i workflow Deluxe Paint... Do Brillance nie zdążyłem się przekonać bo przerzuciłem się na rysowanie aerografem w 24 bitach w Aura/TVPaint...

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2026 00:22:36 przez misha
[#4] Re: Schrödinger's Cat on the Run
Piękna praca. OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem