Komentowana treść: Ecliptic
[#1] Re: Ecliptic
Dostępna jest nowa wersja gry, zawierająca poprawki błędów.
[#2] Re: Ecliptic

@mailman, post #1

No właśnie nie bardzo te poprawki działają.
Zgłosiłem autorowi błąd polegający na tym, że po wejściu do windy, co miało kończyć etap, nic się nie działo. Autor potwierdził błąd - gra oczekiwała, żeby stanąć w drzwiach do windy, zamiast wejść do windy. Pojawiła się wersja poprawiona, którą wczoraj sprawdziłem i niestety wciąż nie działa jak trzeba (wejście do windy nie kończy etapu).

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2026 11:39:30 przez PopoCop
[#3] Re: Ecliptic

@PopoCop, post #2

Jest kolejna poprawka.
[#4] Re: Ecliptic
Spędziłem parę godzin przy tej grze i powiem krótko - nie warto grać. Tempo gry jest bardzo wolne (szczególnie jak jest dużo przeciwników i następuje ich tura - czeka się kilka minut), można znaleźć różne bronie, ale ich skuteczność jest koszmarnie niska (totalna losowość przy atakowaniu). Poziom trudności jest zawyżony przez dziwne zagadki do rozwiązania lub przedmioty bez zastosowania. Przeszedłem cały 1 poziom i prawie cały 2. W tym ostatnim przypadku nie mogę się dostać do wyjścia, bo drzwi są zamknięte, a nie znalazłem po drodze żadnej karty lub klucza. Prawdopodobnie bug w grze, ale nie chce mi się drążyć tej sprawy.
Jak ktoś przeszedł poziom 2, to chętnie poznam rozwiązanie. Wątpię jednak żeby ktoś przysiadł do tej gry na dłużej.
1
[#5] Re: Ecliptic

@PopoCop, post #4

Widzę, że masz sporo czasu na maltretowanie nowych gier i chyba w większości przypadków potwierdza się ich "kiepskość".
[#6] Re: Ecliptic

@PopoCop, post #4

Ja odpadłem po kilkunastu minutach klikania.
[#7] Re: Ecliptic

@PopoCop, post #4

Autor poprawił błąd z podziękowaniami dla Ciebie szeroki uśmiech
[#8] Re: Ecliptic

@mailman, post #7

Jestem wzruszony
Odkrywaniem ewentualnych błędów na kolejnych poziomach niech zajmą się inni gracze, jeśli w ogóle ktoś jeszcze gra w Ecliptica.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem