Komentowana treść: xSysInfo 0.9.0
[#1] Re: xSysInfo 0.9.0
Ciekawe, bo u mnie pokazuje o 11 MIPS więcej, niż SysInfo V3.24 (TF1260/50 Mhz, LC) i im wyższe taktowanie, tym większa różnica, więc coś tu nie gra

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2026 12:38:41 przez lukjan
[#2] Re: xSysInfo 0.9.0

@lukjan, post #1

Moze jest tak dlatego ze w czasach kiedy powstalo SysInfo autorowi nie przyszlo do glowy,
ze ktos podepinie do Amigi 060-tke. Dlatego go nie wykrywa i pokazuje ze to 040.
Ponadto 060 posiada tryb superscalar ktory potrafi wykonywac niektore instrukcje rownolegle.
1
[#3] Re: xSysInfo 0.9.0

@Phibrizzo, post #2

Sprawdziłem na drugiej A1200 z Warp, gdzie mam SysInfo 4.4 z 2021 roku i jest podobnie, ale faktycznie tylko w xSysInfo można wyłączyć superscalar i wówczas wyniki są w obydwu przypadkach takie same i odpowiednio niższe, bo z włączonym superscalar poprzez xSysInfo wyniki się znacznie różnią.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem