Komentowana treść: OpenTTD dla AmigaOS 68k
[#1] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k
Oryginalne pliki nie są wymagane; utworzono pliki zastępcze.

Gra działa również w trybie niskiej rozdzielczości OCS.

W przypadku archiwów w wersjach v0.7 – v0.8.1 należy użyć katalogu „lang” z archiwum w wersji v0.6.

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2026 18:58:11 przez Aladin
[#2] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k
To chyba gra z najwyższymi wymaganiami co do RAM na 020/AGA.
2
[#3] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@reactor, post #2

Oryginalny 'Robin Hood - The Legend of Sherwood' na PC wymagał 64MB.

Na Apollo V4 wymaga... 512MB🧐
1
[#4] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k
Zainstalowałem, pograłem trochę. Bardzo podoba mi się możliwość stworzenia portów gier od podstaw z rozsądnymi wymaganiami sprzętowymi. Nie trzeba używać emulowanych cpu czy przerabiać Amigę na PC. Co prawda testowałem na 060 ale jeszcze sprawdzę na B2000EATX z 030/50MHz i RTG. Jeśli będzie działało przyzwoicie to jest to bardzo przyjemy port. Mocno zagrywałem się w ten tytuł na swoim Pentium 60 od Optimusa :)
[#5] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@Banter, post #3

A ile pamięci wirtualnej miał do dyspozycji na PC vs Apollo?
1
[#6] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@nowy80, post #4

Tu autor. Powinno byc grywalne, jesli da sie rozsadna mape. Duza czesc mocy pozera chunky to planar, wiec jesli sie uzywa karty graficznej, to spora czesc overhead znika.

Sprobuje jeszcze zrobic zeby gre mozna bylo odpalic w oknie w workbenchu (zawsze imponowaly mi gry ktore potrafily to zrobic, a bylo ich niewiele - zobaczymy ile to bedzie kosztowac wydajnosciowo) a nie tylko na osobnym ekranie i dodac multiplayer, ale czy sie uda - zobaczymy. Troche namieszalem w mechanice gry czyniac ja niedeterministyczna tworzac wlasne ai (determinizm jest wymagany przy multiplayerze) i teraz to odkrecam.
3
[#7] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k
Szilało się za bajtla pod emulatorem 386 na 4000 z 060
1
[#8] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@angree, post #6

Po rozpakowaniu i uruchomieniu dostaję "No available language packs. Wrong version?" - coś w tym stylu.
[#9] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@_arti, post #8

Po rozpakowaniu i uruchomieniu dostaję "No available language packs. Wrong version?" - coś w tym stylu.

Spróbuj pobrać starszą wersje pakietu językowego. Startowałem z wersją 0.8.1, teraz mam zainstalowany 0.9.8 i nie zauważyłem problemów z uruchomieniem. Save z wcześniejszej wersji działają bezproblemowo. Super mi się gra w ten tytuł po latach. Super, że tak ambitne tytuły pojawiają się na Przyjaciółkę szeroki uśmiech
1
[#10] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@_arti, post #8

chyba pobrales wersje 0.8.1 ktorej ZIP mial problem z backslashami (pakowane na pc). Wejdz "pietro wyzej" w release i pobierz najnowsza wersje - tam sa tez wersje LHA, zeby miec 100% pewnosc ze problem z backslashami sie nie powtorzy. Do tego masz sporo ulepszen w wersji 0.9.8 w tym mozliwosc grania w multiplayer.
2
[#11] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k
Dostępna jest już wersja 1.0
[#12] Re: OpenTTD dla AmigaOS 68k

@Solo Kazuki, post #11

juz 1.1.0 - mozliwa gra w oknie w workbenchu
w wersji 1.0 - mozliwa gra przy uzyciu publicznego serwera (nie zapomnij przekierowac/odblokowac port 3979). jest wersja na pc zeby postawic dedykowany serwer (odblokuj port w advanced firewall)

2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem